Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Unuk bivše državne revizorice uhićen kad je ušao u Hrvatsku, završio je u zatvoru jer ga sud u Münchenu traži zbog 36 kilograma marihuane

Unuk bivše državne revizorice uhićen kad je ušao u Hrvatsku, završio je u zatvoru jer ga sud u Münchenu traži zbog 36 kilograma marihuane

Tvrdi da nije dobio poziv, ali bi se odazvao da jest

Luka Ivančić, unuk bivše državne revizorice Šime Krasić, uhićen je prošlog vikenda nakon ulaska u Hrvatsku, i to po europskom uhidbenom nalogu kojeg je izdao sud u Münchenu zbog optužnice za šverc 36 kilograma marihuane. 

Ivančića su priveli službenici PGP Trilj, a sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor do odluke o predaji Njemačkoj. O samoj predaji će odlučivati vijeće Županijskog suda, no vrlo je lako moguće da će se samo izručenje Njemačkoj odgoditi dok Ivančić ne odsluži zatvorsku kaznu u Hrvatskoj po pravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zagrebu za kilogram heroina. 

Nakon sporazuma s tužilaštvom osuđen je na djelomičnu zatvorsku kaznu prema kojoj mora odslužiti godinu dana zatvora, dok mu se preostali dio presude od godinu i po dana pretvara u uvjet s rokom kušnje od četiri godine. U istražnom zatvoru u tom je slučaju proveo dva i pol mjeseca pa mu je preostalo nešto manje od 10 mjeseci zatvora.

U postupku koji se vodio u Zagrebu Ivančić je izjavio da je čuvao drogu za 700 eura i da nije znao da se radi o heroinu. Sucu istrage u Splitu kazao je da nije znao da ga traže u Njemačkoj.

Vaša reakcija na temu