Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Upozorenje županijskog vijećnika: Ravnateljica OŠ Strožanac daje otkaz djelatnici koja je odlučila stati na kraj vršnjačkom nasilju!

Upozorenje županijskog vijećnika: Ravnateljica OŠ Strožanac daje otkaz djelatnici koja je odlučila stati na kraj vršnjačkom nasilju!

'Pročelnik Đonlić treba biti svjestan da ignoriranjem problemi neće nestati'

Ravnateljica OŠ Strožanac Žana Prižmić, inače članica Općinskog odbora HDZ-a u Podstrani, pokrenula je izvanredno otkazivanje ugovora o radu djelatnici škole, navodi županijski vijećnik Ante Popović.

'Razlozi takve odluke leže u činjenici kako vjerojatno tim činom želi prikriti svoj nerad i nered u vođenju škole. Želi prikriti vršnjačko nasilje koje se događa u školi već mjesecima unatrag, te tako čini štetu djeci. Smatram da treba pratiti reakciju institucija koje su uključene u ovaj događaj, a svjedoci smo kako je većina njih na daljinskom upravljaču HDZ-a, i zanimljivo će biti vidjeti hoće li pokušati zataškati cijelu situaciju. Ovo govorim zato što se prije nekoliko godina dogodila situacija s 'lažnim inspektorom' u istoj školi', ističe Popović i dodaje da povodom tog slučaja institucije nisu ništa poduzele. 

'Već tada je ravnateljica prijetila otkazima djelatnicima u školi, a vidimo da je nakon vremenskog odmaka prijetnje pretvorila u djelo. U cijelu priču su naravno uključeni članovi Školskog odbora od strane osnivača, inače istaknuti članovi HDZ-a Podstrana skupa s ravnateljicom škole. Pročelniku Đonliću sam uputio zahtjev da hitno organizira, uz moju prisutnost kao županijskog vijećnika, sastanak s članovima Školskog odbora ispred osnivača', ističe Popović. 

Navodi i kako odgovor na zahtjev do danas nije dobio, a da je sjednica Školskog odbora na kojoj će se odlučivati o izvanrednom otkazu sazvana za ponedjeljak. 

'Iako je ovo njegov ustaljeni način djelovanja, pročelnik treba biti svjestan da se ignoriranjem problemi neće riješiti niti ušutkati kolege i roditelji. Neću dopustiti da navedeni problem prođe ispod radara jer mi je zaštita djece i pravda ispred bilo kakvog interesa, te ću idući tjedan javnosti otkriti još detalja s dokaznim materijalima', najavljuje Popović.

Vaša reakcija na temu