Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USKOK će za Škorića tražiti istražni zatvor? Bajtl na ispitivanju sve porekla

USKOK će za Škorića tražiti istražni zatvor? Bajtl na ispitivanju sve porekla

Opasnost utjecaja na svjedoke

USKOK će tražiti istražni zatvor za Josipa Škorića, bivšeg šefa Hrvatskih cesta, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, neslužbeno doznaje RTL.

U 13 sati u prostorije USKOK-a dovedena je na ispitivanje i treća osumnjičena u aferi - Sanda Bajtl. Njena je odvjetnica nakon završenog ispitivanja izjavila kako je porekla kazneno djelo davanja mita za koje je USKOK tereti te da se sada čeka odluka USKOK-a, koja će najvjerojatnije biti - prijedlog istražnog zatvora.

'Očekujemo da sudac istrage sazove ročište, s time da ne znamo hoće li to biti danas ili sutra', dodala je odvjetnica.

USKOK i policija, naime, u subotu su uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru. Među uhićenima je i bivši šef uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić te direktorica tvrtke Structivo Sanda Bajtl.

Policija je više od šest sati pretresala kuću Josipa Škorića. Iza podneva su ga prepratili u policijski automobil.

USKOK Škorića sumnjiči za niz koruptivnih djela, između ostalog da je favorizirao uhićenog bratića Zorana Škorića i namještao mu milijunske poslove. Od dobivenog mita, sumnja se, izgradio je i kuću. 

Vaša reakcija na temu