Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay USKOK ponovno sumnjiči načelnika Škabrnje da je uzimao općinski novac, sudac ga pustio na slobodu

USKOK ponovno sumnjiči načelnika Škabrnje da je uzimao općinski novac, sudac ga pustio na slobodu

'Nije bilo razloga za određivanje istražnog zatvora', tvrdi branitelj Marko Marinović

Nediljko Bubnjar, načelnik Općine Škabrnja, priveden je na ispitivanje u USKOK u Split zbog sumnje da je ponovno zlouporabio položaj i ovlasti te u 2018. godini oštetio općinsku blagajnu u iznosu od 140 tisuća kuna. Protiv Bubnjara je nedavno potvrđena optužnica za zlouporabe s općinskom blagajnom u 2008. i 2009. te u razdoblju od 2013. do 2017. godine. Uz Bubnjara je optužena i njegova bivša zamjenica, a ukupna šteta procijenjena je na više od 850 tisuća kuna. 

USKOK sumnja da je Bubnjar u 2018. koristio sredstva Općine u osobne svrhe pa je debitnom karticom u više navrata s bankomata podizao gotovinu s računa Općine. Ukupno je podigao najmanje 31 i pol tisuća kuna. Novac je, tvrdi USKOK, iskoristio za osobne potrebe. Karticom je u više navrata plaćao razne troškove koji nisu nastali u službene svrhe u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108 tisuća kuna.

Uz potvrđenu optužnicu sudac uvjeren da nema opasnosti od ponavljanja djela 

USKOK je protiv Bubnjara predložio određivanje istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage odlučio ga je pustiti na slobodu. Branitelj Marko Marinović tvrdi da nije bilo zakonskog osnova za određivanjem zatvora unatoč pravomoćnoj optužnici za ranije zlouporabe. USKOK će se žaliti na odluku suca istrage. 

'Moj branjenik je iznio aktivnu obranu i demantirao tvrdnje tužiteljstva. Sve što se potrošilo, potrošilo se za potrebe Općine', ustvrdio je odvjetnik Marinović. 

Navodno je među inkriminirajućim materijalom i nekakva donacija Općine HDZ-u u visini od nekoliko tisuća kuna. Škabrnja je jedna od najsiromašnijih općina i nalazi se na području od posebne državne skrbi. 

'Istraga je, kako znate tajna, i ne mogu ulaziti u detalje slučaja, ali sve i da je Općina donirala, ne vidim krimen. Ne bi se tu radilo o zlouporabi, odnosno, kaznenom djelu', smatra Marinović. 

Vaša reakcija na temu