Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP USKOK se bavi promjenom iskaza Joze Čabraje, jedini je vidio što se događalo kada je ubijen Marijo Boljat

USKOK se bavi promjenom iskaza Joze Čabraje, jedini je vidio što se događalo kada je ubijen Marijo Boljat

Pravomoćnu presudu ukinuo je Vrhovni sud

Najnovija USKOK-ova akcija vezana je, kako se neslužbeno doznaje, za sprječavanje dokazivanja u kaznenom postupku koji se protiv više osoba vodi za ubojstvo Marija Boljata zvanog Pajkić u Kaštelima u lipnju 2020. godine. 

Jedini neposredni svjedok događaja i oštećenik Jozo Čabraja, koji je tom prilikom ranjen s više metaka, nekoliko je puta mijenjao svoj iskaz te je na suđenju ustvrdio da se ničega ne sjeća, da je bio pod utjecajem lijekova i da je zapravo kazao ono što je čuo od policajaca. 

Optužnica, međutim, navodi da je Tomislav Šoljić, koji je i dan danas u bijegu, ispalio dva hica u Marija Boljata dok je bespomoćan ležao na podu. 

Šoljić je najprije u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Boljata i pokušaj ubojstva Čabraje. Kazna mu je pravomoćno smanjena na 19 godina, ali potom je Vrhovni sud u izvanrednom postupku ukinuo pravomoćnu presudu i slučaj vratio na ponovno suđenje uz obrazloženje da se ne može temeljiti na Čabrajinom iskazu. 

Vrhovni sud razmatrao je slučaj na zahtjev Šoljićevog odvjetnika Milka Križanovića koji nam je kazao da nema nijednog dokaza da je njegov klijent bio na mjestu događaja i da će novo suđenje pokazati kako on sa svim ovim nema nikakve veze. 

Čabraja se trenutno nalazi u zatvoru u Gospiću na služenju kazne od 11 godina zatvora za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša u Kaštelima u lipnju 2014. godine. 

Vaša reakcija na temu