Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO Đordana Barbarić: Humanitarni buvljak je na najbolji mogući način integriran u Split
Božićni sajam Piše: Dalmatinski portal

UŽIVO Đordana Barbarić: Humanitarni buvljak je na najbolji mogući način integriran u Split

Riva je krcata, teško je pronaći mjesto za sjesti...


15.50 - DJ Sola zadužen je za zabavu na Pjaci. Njegov program zove se jednostavno 'Disco'.


15.15 - Savjetnik gradonačelnika Splita za kulturu Igor Baković je s obitelji također proveo lijepu sunčanu subotu u centru grada.

- Najdraži mi je ugođaj na Pjaci. Tamo mi nekako ima najviše duše - kazao nam je Baković.


14.40 - Na Prokurativama smo s obitelji i prijateljem zatekli i savjetnika predsjednice Hrvatske Splićanina Andru Krstulovića Oparu

Kako nam je duhovito kazao, po povratku iz hladne Bratislave liči se upijanjem sunca. 

- Malo mi je previše larme, moran priznat da mi fali Adventilacija. Kad su oni bili odgovorni za program na Rivi, bilo je odlično i primjerenije - dojam je savjetnika o kućicama u centru grada.


13.10Tradicionalna akcija 'A di si ti?!' u organizaciji udruge MoSt okupila je nikad veći broj volontera i organizacija koje su sudjelovale u jednom od najpreznatljivijih događanja grada pod Marjanom.

Splićani su prepoznali iskrenost i toplinu humanitarne akcije koja već punih 15 godina ima plemeniti cilj, senzibiliziranje javnosti za  beskućnike u Splitu, promociju solidarnosti i volonterstva, te prikupljanje pomoći za ljude koje je sudbina ostavila bez topline doma.

Ne bi bilo pošteno izdvojiti nikoga sa 'štandova' da koga ne propustimo, ali možemo reći da se itekako moglo naći lijepih božićnih poklona za najmilije, a pritom pomoći. Za one nostalgične bilo je, dodajmo i gramofonskih ploča. Zanimljiva je bila i lutrija s nagradama poput dresa Marija Pašalića iz Monaca s potpisom jednog od omiljenijih igrača koji su igrali za Hajduk, ili lopta s potpisima ragbijaša i brojne druge bogate i drage nagrade.

Još jednom je lijepa slika grada poslana zahvaljujući udruzi MoSt i osjetljivim Splićanima.

Razloga za ispunjenost srca ima predsjednica udruge Đordana Barbarić.

- 15 godina buvljaka, solidarnosti u gradu koji se na poseban način nosi sa svojim problemima i mislim da je ovo na najljepši mogući način integrirano u  Split - podijelila je dojmove Barbarić.

Istaknula je i kako je ova akcija jedan od načina kako doskočiti siromaštvu i beskućništvu te biti solidaran u vremenima koja su sve samo nisu solidarna.

Upitali smo prvu ženu MoSta i oko izložbe koja je od Službe za komunalno gospodarstvo dobila odbijenicu. Bez halabuke, primijetili smo, 'mostovci' su pronašli način da ju postave, odnosno da se postigne cilj izložbe, da bude viđena, da se skrene pažnja na ljude koji su kraj nas. Postavljena je, kako znamo, u virtualnom svijetu.

- Rekli bismo da je došlo šuma u komunikacijskom kanalu, ali poprimila je nevjerojatne razmjere u virtualnom svijetu. Ljudi su pozitivno reagirali na poruke koje smo htjeli poslati o beskućništvu i o potrebi da se primijete - odgovorila je.

Izložba ide u drugove gradove, Zagreb, Sisak, Sarajevo...Trajat će i trajati.

Na primjedbu da su nastavili pozitivno, kazala je da tako reagiraju uvijek te da su puno puna puta u provođenju aktivnosti čuli rečenice poput da oni to ne mogu, ne znaju ili ne smiju, ali su uvijek odgovarali samo aktivizmom.

- Nikada nismo odmakli od ideja s kojima smo počeli. Pomicali smo svake godine pomalo svoje programe, a ostali smo vjerni sebi. Danas je buvljak trebalo napraviti na najljepši mogući način i mi smo ga, svi zajedno, i učinili - podvukla je predsjednica udruge MoSt.

Dodajmo na kraju da  humanitarnu akciju nisu ni ove godine zaobišle dogradonačelnica Aida Batarelo kao ni savjetnica Nina Miličević.

Potom brojni hajdukovci predvođeni Goranom Vučevićem

Program su  upotpunili grupa Porvidenca, plesni klubovi  D'N'F i Vruća čokolada, potom LOOPS, KUD Karol Woytila Kaštela i brojni drugi.

12.10 - Riva je krcata, teško je naći mjesto za sjesti. Preko Rive je prošla grupa s dresovima Karlovca.


11.30 - Tradicionalna akcija 'A di si ti?!' održava se ispred zgrade HNK Split, a tamo se skupilo mnoštvo ljudi. Svi oni su tu kako bi pomogli udruzi MoST kupnjom rabljenih i novih stvari, koje nude različite udruge, škole, tvrtke...

Vaša reakcija na temu