Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UZNEMIRENOST I PODVOJENOST Branitelj Filipa Zavadlava traži da se slučaj varoškog masakra premjesti iz Splita

UZNEMIRENOST I PODVOJENOST Branitelj Filipa Zavadlava traži da se slučaj varoškog masakra premjesti iz Splita

'Osjećao sam obavezu da to napravim', kaže Branko Šerić

Odvjetnik Branko Šerić, branitelj Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko teško ubojstvo, podnio je prijedlog da se slučaj premjesti iz Splita. Šerić nam je objasnio razloge za taj potez.

'Osjećao sam obavezu da stavim takav prijedlog zbog uznemirenosti i podvojenosti građana Splita prema događaju i izuzetne medijske pozornosti. Zatvorski sustav već je konstatirao da on ne može biti pritvoren u splitskom zatvoru', kazao nam je Šerić. 

Filip Zavadlav odmah je nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb, nisu ga ni vodili u splitski zatvor što jest neuobičajeno. U Splitu je dan prije svjedočenja na sudu napadnut i Filipov mlađi brat Stanislav Zavadlav, a neugodnosti je imao i branitelj Šerić. 

O njegovom prijedlogu odlučit će Vrhovni sud. Državno odvjetništvo drži da bi predmet trebao ostati u Splitu. 

Vaša reakcija na temu