Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook VEDRA: U Nečujmu se danima vijore HOS-ova i hrvatska zastava s prvim bijelim poljem

VEDRA: U Nečujmu se danima vijore HOS-ova i hrvatska zastava s prvim bijelim poljem

'Nadležni organi svojim nedjelovanjem protiv jezika mržnje ukazuju da je pametnije ne izlagati se', objašnjavaju razlog zbog kojeg mještani nisu ranije reagirali

Iz Udruge veterana Domovinskog rata i antifašista VeDRA upozoravaju kako već danima, još od Dana domovinske zahvalnosti i obljetnice akcije Oluja, šoltansko mjesto Nečujam 'krasi ova 'instalacija', kombinacija zastave s hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem i zastave HOS-a s notornim natpisom za dom spremni'. 

'Fotografiju smo dobili od našeg simpatizera na ljetovanju na Šolti. Kakve veze ovaj slogan ima sa slobodoljubivom Šoltom, jakim partizanskim uporištem u Drugom svjetskom ratu, i otokom koji je i u Domovinskom ratu dao svoj doprinos? Nikakve, osim ako oni koji su zastavu postavili žele komemorirati endehazijski režim koji je i Šoltu, kao i veći dio Dalmacije, predao fašističkoj Italiji. Ono što zabrinjava možda i više od samog čina dizanja zastave jest da se nitko na to već danima ne usuđuje reagirati. Nije to zbog toga što su otočani konformisti ili kukavice, nego zato jer im nadležni organi svojim nedjelovanjem protiv jezika mržnje ukazuju da je pametnije ne izlagati se, jer će nekog rezultata teško biti. Mi, pak, ne želimo šutjeti', poručuju.

Već danima, još od Dana domovinske zahvalnosti i obljetnice akcije Oluja, šoltansko mjesto Nečujam "krasi" ova "...

Objavljuje V e D R A - Veterani Domovinskog rata i antifašistiČetvrtak, 13. kolovoza 2020.
Vaša reakcija na temu