Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Velik interes studenata za rad Spegre na sajmu GRADify

Velik interes studenata za rad Spegre na sajmu GRADify

'Izvrsnost koju gajimo u našem poslu počiva najviše na ljudima i zato nam je važno što ranije krenuti u selekciju kadrova'

Splitska tvrtka Spegra sudjelovala je na četvrtom Sajmu poslova GRADify, događaju u organizaciji Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Cilj sajma je predstaviti poželjne poslodavce te ih povezati sa studentima već u fazi studiranja, s potencijalom budućih stručnih praksi i zaposlenja.

S obzirom na Spegrinu 35-godišnju tradiciju, reference i renome, ali činjenicu da je Spegra vodeća u Hrvatskoj u niši specijalnih radova i sanacija, Spegrin štand privukao je veliku pozornost studenata svih godina fakulteta.

'Pitanja studenata uglavnom su se ticala objekata na kojima smo radili, prirode posla, tehnika i materijala koje koristimo. Deseci njih su zastali u razgovoru s nama, pitali naše djelatnike u kojem od građevinskih smjerova je najbolje da se specijaliziraju te gdje imaju najveći profesionalni potencijal za posao i razvoj. Bili su britki i znatiželjni kao pravi studenti. Graditeljstvo je jako prosperitetna djelatnost, a izvrsnost koju gajimo u našem poslu počiva najviše na ljudima. Iz tog razloga nam je važno što ranije krenuti u selekciju kadrova, kvalitetnih budućih inženjera s kojima ćemo pisati sljedećih 35 godina naše povijesti', istaknuo je Ante Borovina iz tvrtke Spegra.

'Veseli nas što smo imali priliku razgovarati s mnogim studenticama i studentima, odgovoriti na njihova pitanja, a s nekima razmijeniti kontakte. Drago mi je da prepoznaju Spegru kao poželjnog poslodavca. Brojni naši djelatnici su s nama 10-15 godina, neki i više, no i mi u građevini se susrećemo s nekim novim profilima i navikama zaposlenika o kojima želimo znati više i pripremiti se. No, svatko tko je spreman učiti i napredovati, od nas će dobiti konkurentne uvjete i ulaganje u profesionalni razvoj', dodao je.

Spegra je do sada obnovila i sanirala desetke objekata u Hrvatskoj i regiji, počevši od Kneževog dvora u Dubrovniku, hvarskog Arsenala, Ninskih mostova, Krčkog i Paškog mosta, Starog mosta u Mostaru, Čiovskog mosta, zatim dvorac Veliki Tabor, brojne vijadukte, prometnice, gospodarske objekte...

Zbog svojih znanja o potresnom inženjerstvu, Spegrini djelatnici danas su angažirani na iznimno zahtjevnoj obnovi Zagrebačke katedrale, a u njihovim rukama je i obnova Jadranskog mosta u Zagrebu, kao i brojni objekti na području u potresu stradalih područja.

Spegra broji oko 270 zaposlenih u ovom trenutku, a zbog svojeg dugogodišnjeg iskustva i znanja, sve više raste te je kontinuirano otvorena za prijem novih djelatnika, od inženjera do majstora.

Vaša reakcija na temu