Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELIKI DAN ZA STOGODIŠNJI JADRAN: Vlada sa 7,5 milijuna kuna sudjeluje u natkrivanju bazena na Zvončacu

VELIKI DAN ZA STOGODIŠNJI JADRAN: Vlada sa 7,5 milijuna kuna sudjeluje u natkrivanju bazena na Zvončacu

Upravo potpisan sporazum

U nazočnosti velikana splitskog i hrvatskog plivanja i vaterpola, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak danas su na bazenu Jadran potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta natkrivanja bazena Športskog društva Jadran, kojim Državni ured osigurava sedam milijuna i petsto tisuća kuna, a ostatak Grad Split iz svog proračuna. 

- Iznimna je privilegija o stotoj godišnjici kluba potpisati ovakav značajan Sporazum koji osigurava snažan investicijski zamah od strane Središnjeg državnog ureda za šport, isključivo razumijevanjem Vlade Republike Hrvatske. Naša dva olimpijska briljanta koja imamo u Jadranu, Marin Mogić i Franko Grgić, kao i naši vaterpolisti i svi ostali članovi ovog športskog društva zaslužuju imati i zimsku varijantu ovog predivnog i važnog mjesta splitskog športa. Splitski šport sastoji se od niza latica jednog cvijeta, ali četverolist koji je počeo cijelu splitsku legendu su Hajduk, Gusar, Labud i Jadran – rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zahvalivši Središnjem državnom uredu za šport koji je zajedno s gradskim Odsjekom za sport proteklih mjeseci pripremao ovaj značajan projekt – još jedan natkriveni bazen za splitske plivače. 

Državni tajnik Tomislav Družak također je istaknuo kako mu je privilegija što na ovakav način može sudjelovati u prigodi obilježavanja stote godišnjice Športskog društva Jadran.

- Vlada Republike Hrvatske djelatno je dokazala kako joj je šport jedan od prioriteta, povećavši proračun športa u posljednje četiri godine za više od 100% i kontinuirano podržavajući njegove tri osnovne sastavnice: struku, športaše i športsku infrastrukturu. Osiguravanjem korištenja ovog bazena tijekom cijele godine rasteretit će se poljudski bazeni, a sljedeći korak mora biti i natkrivanje POŠK-ovog plivališta i bazena – najavio je Družak zahvalivši predsjedniku Srđanu Kovačiću i svim djelatnicima Športskog društva Jadran te gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari koji je, kako je državni tajnik rekao, inicirao ovaj projekt. 

U ime Športskog društva Jadran nazočne je pozdravio Srđan Kovačić, rekavši kako se u stogodišnjoj povijesti Jadrana svašta događalo, no da je natkrivanje bazna posebno jer se plivačima, vaterpolistima i građanima Splita osigurava bazen koji će im biti na raspolaganju 365 dana u godini. 

- Presretan sam radi ovoga i zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala naš problem. Nakon 50 godina dobili smo dva olimpijca u plivanju, nakon 27 godina u Europsku ligu vratili su se naši vaterpolisti, za 100 godina ne može biti bolji poklon od ovoga, natkrivanje našeg bazena – istaknuo je Kovačić. 

Glavnim projektom predviđeno je natkrivanje postojećeg bazena samonosivim balonskim platnom i sanacija dotrajale strojarnice, a čijom će realizacijom trofejni splitski klub i budući naraštaji Jadranaša napokon dobit adekvatan i reprezentativan bazen koji će se moći koristiti cijele godine. Ovo značajno ulaganje u sportsku infrastrukturu otvorit će također i mogućnost domaćinstva Splita velikim sportskim događanjima na međunarodnoj razini.

A današnjem svečanom potpisivanju nazočili su ministar u Vladi Republike Hrvatske Vili Beroš, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica, glavni tajnik HVS-a Renato Živković, predsjednik Plivačkog kluba Jadran Boris Matošić, predsjednik Vaterpolskog kluba Jadran Albert Pavlović, zatim uspješni mladi splitski plivači Marin Mogić i Franko Grgić sa svojim trenerom Matom Ružićem i kolegama, vaterpolisti Jadrana predvođeni Anđelom Šetkom, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak i brojni proslavljeni vaterpolisti među kojima Dubravko Šimenc, Mile Smodlaka i Perica Bukić, Milivoj Bebić, Deni Lušić, Mislav Bezmalinović i Dejan Savičević te predsjednik Splitskog saveza športova Nenad Periš i pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić te voditelj Odsjeka za sport Igor Maretić

Vaša reakcija na temu