Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VELIKI UDARAC, TEK ŠTO JE POČELO: Puljkova vlast i izrađivač GUP-a prekinuli suradnju!

VELIKI UDARAC, TEK ŠTO JE POČELO: Puljkova vlast i izrađivač GUP-a prekinuli suradnju!

'Do raskida je došlo zbog različitih stajališta', kažu u Banovini

Splićani neće tako skoro dobiti novi GUP, čak ni 'najjednostavniji' koji se tiče samo tehničkih izmjena.  Planirale su se 'točkaste' izmjene te cjeloviti razvojni dokument. Prije otprilike godinu i pol dana gradonačelnik Ivica Puljak je najavio kako će cjeloviti GUP pred vijećnike 2026. godine. Sada je izgledno da je i taj datum optimističan, još jasnije da će se do kraja ovog mandata teško dočekati. Naime, raskinut je ugovor s izrađivačem plana, firmom Gis plan, zadužene za najjednostavnije, samo tehničke izmjene. Dakle, ispočetka ide ciklus. Natječaj ili javna nabava za novog izrađivača 'tehničkih' izmjena pa dalje. Iako se u kuloarima spominjao revolt izrađivača zbog 'nemogućnosti suradnje s Puljkovom administracijom', u Gis planu su nam rekli kako nemaju komentara. Teo Vojković, pročelnik za urbanizam je ponudio stranu Banovine.

- Do raskida ugovora sa stručnim izrađivačem došlo je zbog različitih stajališta koje se odnose na izmjenu planskih odredbi koje su u direktnoj vezi s postupcima izdavanja akata za izgradnju, a koje je sukladno odluci Gradskog vijeća o donošenju izmjena i dopuna plana potrebno preispitati, razmotriti i promijeniti s ciljem  lakše i jednoznačnije provedivosti - rekao je.

Istaknuo je i kako je raskid ugovora postignut  sporazumno.

-  Odmah ćemo nastaviti s procesom odabira novog izrađivača, koji će, na do sada pripremljenom vrijednom materijalu prethodnog izrađivača, nastaviti s izradom izmjena i dopuna PPUG-a i GUP-a. Planiramo okončati proces najkasnije do kraja godine - najavio je Vojković.

Jedan od ciljeva osnivanja Zavoda za urbanizam, dodajmo, je i izrada prostornih planova. Tako bi se spriječili 'nesporazumi' s izrađivačima, a Grad bi imao u svojim rukama sve. Zavod je izabrao ravnateljicu u studenom prošle godine, još nije zaživio u stvarnosti djelovanjem prema vani,  ali se radi na postavljanju na čvrste noge.

Vaša reakcija na temu