Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović UŽIVO: BORANKA Predsjednik Milanović dobio mašklin i pošumljavao Sitno Gornje

UŽIVO: BORANKA Predsjednik Milanović dobio mašklin i pošumljavao Sitno Gornje

Dao je potporu najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama

Predsjednik  Zoran Milanović danas je pošumljavao Sitno Gornje na Mosoru, koje je opustošeno golemim požarom prije tri godine.


Na taj način predsjednik je dao potporu najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja požarišta Dalmacije koju organizira Savez izviđača Hrvatske u suradnji s HGSS-om i Hrvatskim šumama.


Milanović se kratko obratio medijima uoči 'zabijanja mašklina'. Pozdravio je akciju, nazvao ju je sjajnom.

'U mladosti sam sadio, prave velike sadnice imućnijim Zagrepčanima', kazao je među ostalim.

' Ovaj prostor prije 100 godina uopće nije bio pošumljen. Izgorio je, sada ćemo ga ponovno pošumiti', kazao je Milanović.

Dan Špicer, glavni koordinator kampanje Boranka i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske zahvalio je predsjedniku što se pridružio 21. akciji Boranke, treću godinu za redom u kojoj je sudjelovalo 7 tisuća volontera. 

'Uvijek nas veseli koliko je volontera i organizacija sudjelovalo, potpori predsjednika i Vlade. Boranka spaja cijelu Hrvatsku i svaka pomoć i podrška je dobrodošla da se šume vrate tamo gdje su bile', poručio je Špicer.


Do sada je u posljednje tri godine u kampanji Boranka sudjelovalo više od 7 000 izviđača i drugih volontera koji su posadili više od 80,000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru čime je Boranka postala najveća ovakva akcija u čitavoj Europi.

Sljedeća akcija pošumljavanja požarišta održat će se u nedjelju 15. studenog na istoj lokaciji – Gornje Sitno. Iduće subote, 21.11.2020. pošumljavat će se požarišta na Žrnovnici.

Sudjelovao sam danas na Boranka, sjajnoj akciji Savez izviđača Hrvatske kojom stotine volontera pošumljavaju opožarena...

Objavljuje Zoran MilanovićSubota, 14. studenoga 2020.
Vaša reakcija na temu