Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Iva Boras VIDEO Brojni Hvarani okupili su se pred Carpe Diemom. Nadjačavaju glazbu i skandiraju: 'Odlazi, Odlazi!'

VIDEO Brojni Hvarani okupili su se pred Carpe Diemom. Nadjačavaju glazbu i skandiraju: 'Odlazi, Odlazi!'

Krvavi sukob hvarskih ugostitelja uznemirio je javnost

Brojni Hvarani okupili su se večeras oko 23 sata ispred Carpe Diema na rivi kako bi iskazali podršku dvojici napadnutih ugostitelja, vlasniku 'Garifula' Ivanu Gospodnetiću i kuharu Dinku Petričeviću zvanom Mijo.

Krvavi sukob hvarskih ugostitelja očekivano je uznemirio javnost, pogotovo lokalce koji dobro poznaju ozlijeđene, ali i napadača. 

Prema riječima vlasnika restorana na njega i kuhara su nasrnuli zaštitari iz obližnjeg kluba Carpe Diem među kojima je bio i (su)vlasnik tog noćnog kluba Josip Ćurković zvani Ćos.

Sugrađani su više puta pregledavali snimke i iznova svjedočili nemilim scenama koje su ih natjerale na reakciju, tako da su večeras u velikom broju okupili ispred ulaza u klub Carpe Diem. Spontano su počeli pjevati i nadjačavati glasnu glazbu koja dopire iz tog popularnog i luksuznog ugostiteljskog objekta.

- For je nami mila majka. For je nasa Jamajka, For je nami mila majka, Jamajka - pjevali su pjesmu Gego & Picigin Banda iz sveg glasa, no pjesma se brzo pretvorila zviždanje, negodovanje i skandiranje: 'Odlazi! Odlazi! Odlazi!'.


Hvaranka Iva Boras nas je izvijestila da je okupljena masa pljeskom pozdravljala svakog gosta koji bi napustio objekt i zviždali svakome tko bi u Carpe Diem ulazio. Na teren je brzo stigla i policija koja osigurava događaj, a na ulazu u objekt su i zaštitari.

Rekla nam je da su građani bijesni jer se vlasnik Carpe Diema, ali ni vodstvo nisu ispričali za počinjeno nasilje. Kaže da je ovo prvi put da se toliko Hvarana ujedinio i skupilo zbog nezadovoljstva te nam poslala brojne fotografije i videa okupljanja pred jednim od najpoznatijih noćnih klubova na obali. 

Nakon nekog vremena iskazivanja nezadovoljstva zbog sukoba, ponovo su pojačali glazbu, zapjevali i zapalili nekoliko bengalki koje su dodatno užarile atmosferu.


Istovremeno, na svom instagram profilu javio vlasnik restorana Gariful Ivan Gospodnetić s videom atmosfere u restoranu, a u pozadini se može čuti glasna muzika koja je, kako smo već ranije pisali, očito bila motiv sinoćnjeg napada.

Vaša reakcija na temu