Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Paški ribar ulovio neobičnog morskog psa

VIDEO Paški ribar ulovio neobičnog morskog psa

Kažu da je to morsko prase, ali nikad ga nisam vidio, a kočarim 38 godina - rekao je Ivo Palčić za Morski.hr

Dugogodišnjem ribaru Ivi Palčiću iz Proboja na otoku Pagu u mreže se zapetljao neobičan morski pas, javlja portal Morski.hr. Oxynotus centrina ili morski pas prasac, stanovnik je dubokog mora, najčešće između 100 i 600 metara dubine. Rijetko pliva pliće, doista se rijetko ulovi, a radi se o zaštićenoj vrsti. Palčić ga je odmah vratio natrag u more, preživio je. 

- Ulovljen je u koči, ne znam točnu poziciju, jer povlačim mrežu 7 sati, a to je područje od oko 18 NM. Radi se o Pohlipskom kanalu, donja strana otoka Paga, dubina 75 metara otprilike. Malo je bio ošamućen, valjda od mulja, ali preživio je, jer kad sam ga pustio, polako se počeo kretati prema dubini. Kažu da je to morsko prase, ali nikad ga nisam vidio, a kočarim 38 godina - rekao je Ivo Palčić za Morski.hr.


Vaša reakcija na temu