Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Podgorani saniraju posljedice bujične poplave

FOTO/VIDEO Podgorani saniraju posljedice bujične poplave

'Sve se dogodilo u pet minuta. Bilo je jezivo'

Bujična poplava doslovce je progutala Podgoru. Nastala je zbog goleme količine kiše koja se oko 15 sati sručila na područje od Podgore do Drvenika, a kumovale su joj i posljedice golemog šumskog požara koji je uništio šumu, a koja bi dio ove vode 'popila' te spriječila odrone koji su doklizali do centra mjesta.


Kako je to izgledalo ispričala nam je Podgoranka Ina Vela, koju smo zatekli kako od blata pokušava očistiti svoj stan.

- Bila sam u kući. Sve se dogodilo roku od pet minuta. To je strašno nešto bilo. Hvatali smo ručnike, deke, mislili smo da ćemo pokupiti tu vodu, ali nije bilo nikakve šanse. 

Ulazila je kroz sve otvore. Uspjela nam je otvoriti ulazna vrata, gurnulo nam je ormar pun posteljine, koja je to sila. Jezivo! U ovoj kući je bilo sve novo. S obzirom na one jadne u Bosni ovo je ništa. Zaboravit ćemo. Svi smo živi i zdravi - kaže gospođa Vela.

Osim što su bili u blatnjavoj vodi do koljena, 3000 kućanstava neko je vrijeme bilo i bez električne energije. Pomoć stanovništvu pružaju sve žurne službe. 

U tijeku je sanacija koja će sigurno potrajati.

Vaša reakcija na temu