Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Pogledajte simulaciju infrastrukturnih projekata koji bi trebali stati na kraj prometnom kaosu u Splitu

VIDEO Pogledajte simulaciju infrastrukturnih projekata koji bi trebali stati na kraj prometnom kaosu u Splitu

U planu je rekonstrukcija splitske prometne mreže

Split u prometnom smislu poprilično zaostaje za ostatkom Hrvatske, a prometne gužve u ljetnim mjesecima su postale neizdržive. U planu Hrvatskih cesta je rekonstrukcija splitske prometne mreže čime bi se taj problem trebao riješiti. 

Kao dva najveća problema definirani su prilazi Splitu, Širina u Solinu i raskrižje u Stobreču. No, osim toga u planu Hrvatskih cesta su i drugi projekti koji bi trebali poboljšati protočnost prometa. 

Rekonstrukcija Širine u Solinu vrijedna je 135 milijuna kuna, a dovršetak projektiranja je planiran u prvoj polovici ove godine. U tijeku je projektiranje Mravinačke rampe vrijedne 15 milijuna kuna, Zapadne rampe u Ulici Zbora narodne garde, Poljičke ceste od križanja s Trondheimskom i Ulicom slobode. U ovoj godini je planiran i dovršetak projektiranja  rekonstrukcije raskrižja u Stobreču, a u drugom kvartalu godine bi trebala biti raspisana i javna nabava za brzu cestu Mravince-Karepovac-TTTS. 

Planira se i interventni izlaz iz trajektne luke, a predviđena prometnica će imati dvije trake, dogradnja Solinske ceste u prometnicu s četiri trake kao i izgradnja dodatnih 600 metara Zagorskog puta kako bi se sve povezalo u funkcionalnu cjelinu. 


Vaša reakcija na temu