Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Šetnica od Duilova do Stobreča sve bliže realizaciji: Kroz realističan prikaz zavirite u novu morsku vizuru najlipšeg grada na svitu!

VIDEO Šetnica od Duilova do Stobreča sve bliže realizaciji: Kroz realističan prikaz zavirite u novu morsku vizuru najlipšeg grada na svitu!

Ukupna vrijednost cijelog projekta aglomeracije Split - Solin iznosi 1.791.760.602,63 kn

Šetnica od Duilova do Stobreča sve je bliže realizaciji. U sklopu velikog infrastrukturnog projekta 'Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin' izgradit će se 1700 metara trase cjevovoda sa servisnom prometnicom uz more. 

Projekt izgradnje cjevovoda od Bačvica do UPOV Stupe u planiranoj ukupnoj vrijednosti od približno 253 milijuna kuna (s  PDV-om) koji obuhvaća dionicu Duilovo-Stobreč s obalnim nasipom i servisnom prometnicom, financiran je dijelom iz europskih bespovratnih sredstava iz Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin. Ukupna vrijednost cijelog projekta aglomeracije Split - Solin iznosi 1.791.760.602,63 kn, koja se sa 975.315.032,88 kn, odnosno 68,71% prihvatljivih troškova financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Preostalih 444.093.449,22 kuna ili 31,29% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.


- Realizacija projekta aglomeracije Split - Solin dugi je niz godina bila  blokirana tužbom male skupine nezadovoljnih građana, predvođenih Nebojšom Kneževićem, koji su osporavali izdane lokacijske dozvole te se konačno moglo krenuti u njegovu realizaciju nakon presude Visokog upravnog suda u rujnu 2020. godine - poručili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Investitor cjevovoda i servisne prometnice je Vodovod i kanalizacija d.o.o Split, a Grad Split će sudjelovati u troškovima hortikulturnog rješenja i popločanja servisne prometnice po infrastrukturnom nasipu na dionici Duiolovo-Stobreč koja će ujedno biti u funkciji obalne šetnice.

Osim izgradnje servine prometnice, predviđeno je i ozelenjavanje autohtonim sortama stablašica i niskog raslinja. Šetnicu će tako uljepšavati približno 559 komada drveća, 4087 grmolikih biljaka i 2377 tradicionalnih  dalmatinskih biljaka poput lavande i ružmarina.

- Nova morska vizura grada bit će idealna za šetnje, druženja i vožnje biciklom. Građani će uskoro uživati u atrakciji koja će dati poseban ugođaj gradu - poručili su iz ViK-a.

Vaša reakcija na temu