Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split VIJEST IZ GRADA Napravljen prvi korak u izgradnji dječjeg vrtića i sportske dvorane na Pujankama

VIJEST IZ GRADA Napravljen prvi korak u izgradnji dječjeg vrtića i sportske dvorane na Pujankama

Pokrenuta procedura nabave

Grad Split pokrenuo je proceduru nabave za projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića na Pujankama te dvodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Pujanke. 

Nacrt dokumentacije o nabavi i troškovnik s popratnom dokumentacijom jučer su objavljeni na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Javno savjetovanje traje do 26. rujna 2023.

Procijenjena vrijednost nabave iznosi 10.034.973,00 eura bez PDV-a. Sve informacije o postupku savjetovanja nalaze se na poveznici.

Izgradnjom dječjeg vrtića na području Pujanki osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Splitu. Projektom će se izgraditi i opremiti dječji vrtić s osam dnevnih boravaka (četiri za jaslice i četiri za dječji vrtić), što će omogućiti dodatne kapacitete za smještaj 128 djece (48 jasličke i 80 vrtićke dobi). 

Dvodijelna školska sportska dvorane OŠ Pujanki izgradit će se na parceli ukupne površine 10316,00 m2, istočno od školske zgrade. U sklopu dvorane, osim prostora sportskih borilišta i dvorane, planirane su svlačionice, nastavnički sklop s kabinetom za tjelesno-zdravstvenu kulturu, ambulanta i sanitarni čvorovi, prostor za gledatelje te spremišta i ostale popratne prostorije, priopćili su iz Grada. 

Grad Split je kroz javni poziv za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine, osigurao 1.452.518,42 € bespovratnih sredstava za projekt izgradnje i opremanja DV-a Pujanke. Gradu je odobren maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji je mogao biti ostvaren iz NPOO-a sukladno pravilima poziva. Preostali dio investicijske vrijednosti projekta osigurat će iz vlastitih izvora financiranja. Ukupna vrijednost investicije iznosi 9.075.000,00 €.

Dvodijelna školska sportska dvorana OŠ Pujanki financirat će se sredstvima gradskog proračuna. Vrijednost projekta procijenjena je na 4.468.716,25 €.


Vaša reakcija na temu