Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Više od 2000 Splićana podržalo rad Centra Juraj Bonači

Više od 2000 Splićana podržalo rad Centra Juraj Bonači

Skupljeno je nešto više od 20.000 kuna za kupnju didaktičke opreme i igračaka

Više od 2000 balona prijateljstva jučer je poletjelo iznad splitske Zapadne obale u znak podrške radu centra Juraj Bonači!

Akcija koja se lani održala po prvi put s tisuću balona, ove godine okupila je duplo više građana Splita, koji su uz simboličnu donaciju preuzeli više od 2000 šarenih balona te skupili nešto više od 20.000 kuna za kupnju didaktičke opreme i igračaka Odjelu za odgoj i obrazovanje Centra Juraj Bonači. 

Od 17 sati započelo je preuzimanje balona i glazbeni program prepun ritma, plesa i dječjih osmijeha, a posebno su se svojim glazbenim nastupom istaknuli korisnici Centra za odgoj i obrazovanje. Izuzetna posjećenost zabilježena je i na štandu s rukotvorinama i suvenirima koje izrađuju u sklopu brojnih rehabilitacijskih programa gdje je najtraženiji suvenir bila šalica posebno izrađena za ovu priliku s ilustriranim anđelima i šarenim balonima. Rasplesani posjetitelji predvođeni izvrsnim voditeljskim parom Editom Lučić Jelić i Joškom Bonaćijem započeli su odbrojavanje par minuta nakon 18:30h, nakon čega je uslijedilo puštanje šarenih balona iznad Splita i proslava završetka akcije uz pjesmu i ples. 

Akcija balona prijateljstva po prvi put se održala prošle godine na inicijativu malih splitskih poduzetnika, tvrtki Karla, Optike Anda i F-Grupe, s ciljem da i postane tradicionalna.

- Hvala svima koji su danas bili s nama i podržali akciju '2000 balona prijateljstva'. Obzirom na odličan odaziv naših sugrađana, koji su još jednom pokazali da imaju veliko srce, sljedeće godine zasigurno idemo s duplo većim brojem balona – poručili su iz Lions kluba Dioklecijan, koji je ujedno i organizator ove akcije.

Manifestaciju su podržali i članovi Moto-kluba Fjaka koji su dugogodišnji prijatelji Centra Juraj Bonači te su i jučer bili od velike pomoći u samoj provedbi akcije. 

Odjel za odgoj i obrazovanje trenutno djeluje unutar malenog prostora u kojem se odvija odgojno obrazovni i rehabilitacijski rad s korisnicima u dobi od 12 do 21 godine života, s najzahtjevnijim i višestrukim  teškoćama u razvoju. Neophodno je da ta djeca imaju kvalitetno opremljen i siguran prostor s pomagalima za stimuliranje i razvoj senzoričkih osjeta, poticanje i razvoj fine i grube motorike pa će stoga novi prostor biti adekvatno i opremljen didaktičkim pomagalima s prikupljenih 20.859 kuna u ovoj veseloj splitskoj manifestaciji.

Vaša reakcija na temu