Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Vozač koji je usmrtio sestre kod Prugova i dalje u bolnici, u Splitu su za njim organizirali potjeru nakon što je pokušao autom udariti policajca

Vozač koji je usmrtio sestre kod Prugova i dalje u bolnici, u Splitu su za njim organizirali potjeru nakon što je pokušao autom udariti policajca

Sustigli su ga i izvukli iz vozila

Mještanin Prugova odgovoran za prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije sestre iz Prugova i dalje se nalazi u splitskoj bolnici. Čeka se da mu bude bolje kako bi ga mogli kriminalistički istražiti i predati Državnom odvjetništvu. Slučaj je inače prebačen Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, i to zbog teških okolnosti samog događaja, alkoholiziranosti počinitelja i bijega s mjesta nesreće. Čovjek je specijalni povratnik, već je u pijanom stanju vozilom nasrnuo na policijskog službenika u samom centru Splita, i to na Dan pobjede 2015. godine. 

Najprije je narušavao javni red i mir u Ulici Domovinskog rata, a onda je u slalom vožnji progonio vozača s kojim je imao nesporazum u prometu. Kada su stigli do policijske postaje, policajci su mu signalizirali da se zaustavi, ali on se dao u bijeg, ponovno u slalom vožnji. Na križanju Ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice vozilom je nasrnuo na policijskog službenika koji ga je pokušao zaustaviti. Policajac se spasio skokom u stranu. Konačno su ga sustigli u Ulici Matice Hrvatske i na silu izvukli iz automobila. Odbio je alko test. I tada je zatražio pomoć u bolnici te je bio zadržan. 

U sudskom postupku na koncu je osuđen na godinu dana zatvora. Kaznu je izdržao krajem prošle godine te je pušten na slobodu. 

Prije dvije noći vozeći kombi Mercedes udario je Fiat Punto ispred sebe. Od siline udarca vozilo je odbačeno na terenac Dacia Duster koji je naišao iz suprotnog smjera. Dvije sestre stradale su na mjestu nesreće, a on je, vidjevši fatalne posljedice svog djela, pobjegao do obiteljske kuće i zaključao se. Policiji nije htio otvoriti vrata pa su ga morali silom izvlačiti iz kuće. Izmjereno mu je više od 1,5 promila.

Vaša reakcija na temu