Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Google Street View VRIJEĐAO MORALNE OSJEĆAJE Splićanin gol ležao na zidu, mora platiti 189 kuna

VRIJEĐAO MORALNE OSJEĆAJE Splićanin gol ležao na zidu, mora platiti 189 kuna

Policajci su ga u popodnevnim satima pronašli u centru Splita u Bihaćkoj ulici

Splitski Prekršajni sud kaznio je s kaznom od 189 kuna 49-godišnjeg Splićanina koji je prošlo ljeto usred bijela dana ležao gol na zidu u centru grada u Bihaćkoj ulici. Sud je konstatirao da je svojom golotinjom počinio prekršaj iz članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, da je na javnom mjestu vrijeđao moralne osjećaje građana. 

Okrivljenik se na suđenju nije pojavio te nije iznio svoju obranu, odnosno, iznio razloge zbog čega je gol ležao u centru Splita. Sud je izvršio uvid u zabilješku policajaca koji su u Bihaćku stigli po dojavi da muškarac leži gol ispod smokve. Zatekli su ga na zidiću kraj parkirališta. 

Sud je zaključio da je okrivljenik u cijelosti ostvario obilježja prekršaja jer na javnom mjestu potpuno gol ležao na zidu na očigled građana čiju je pažnju privlačio te je tako vrijeđao njihove moralne osjećaje pa su zbog toga pozvali policajce.   

Sud je cijenio okolnost da okrivljeni do sada nije kažnjavan pa je izrečena najmanja kazna. 

Vaša reakcija na temu