Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nikola Brboleža VRIJEME NE LIJEČI SVE RANE: Vijenci i cvijeće pred spomenik poginulom Josipu Vraniću na Kašjunima

VRIJEME NE LIJEČI SVE RANE: Vijenci i cvijeće pred spomenik poginulom Josipu Vraniću na Kašjunima

Obilježena godišnjica osnutka 204. brigade protuzračne obrane

U Splitu i Solinu se obilježava 31. obljetnica osnutka 204. brigade protuzračne obrane (PZO). Tim povodom položeni su vijenci i cvijeće te na Kašjunima, pred spomenik Josipu Vraniću, prvom poginulom pripadniku 66. lake topničke raketne divizije PZO Split.

Tri pripadnika brigade su poginula u Domovinskom ratu.

Ivan Pavić, predsjednik Udruge veterana 204. brigade protuzračne obrane kazao je kako vrijeme liječi sve rane, ali ne može zaliječiti bol zbog mladog Josipa koji je prvi dao život za domovinu.

- Popodne ćemo se družiti na izvoru rijeke Jadro, veliki je interes suboraca i obitelji.  Epidemija koronavirusa je učinila svoje, očito nam svima nedostaje druženja i sjećanja na ratne dane, na dramatične i lijepe trenutke koje smo prošli - rekao je Pavić.

Damir Gabrić, pročelnik za hrvatske branitelje i civilnu zaštitu i ljudska prava je položio vijenac u ime Splitsko-dalmatinske županije.

 - Županija je ponosna na sve svoje ratne postrojbe i odajemo posebnu počast poginulim braniteljima. Josip Vranić je položio život na oltar domovine braneći svoj grad i domovinu, na ovom mjestu gdje ćemo ga se zauvijek sjećati - rekao je Gabrić. 

Ratni zapovjednici brigade su, inače, bili pukovnik Boris Predovan i brigadir Milan Perković.

Vaša reakcija na temu