Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: 'O vrimenu i vremenskoj prognozi' by Ivan Šolić / Sanja Jeličić Purko ZABIJELILO ZAGORU: Pao snijeg nadomak Splita

ZABIJELILO ZAGORU: Pao snijeg nadomak Splita

- Njega neće biti u nizinskom dijelu Zagore, a već tijekom jutra on će se topiti i u planinama - rekao nam je 'Mali Vakula'

Ivan Šolić objavio je snježne trenutke na svojoj stranici 'O vrimenu i vremenskoj prognozi'. U Zelovu, u naselju Zagore u području Cetinske krajine, večeras je pao snijeg. Tako je snježni pokrivač pao svega 30-ak kilometra od Splita.

- Dotokom hladnijeg zraka u planinama Zagore kiša je prešla u snijeg i počeo se stvarati snježni pokrivač. Njega neće biti u nizinskom dijelu Zagore, a već tijekom jutra on će se topiti i u planinama - rekao nam je 'Mali Vakula', kako ga od milja zovu.  Otkrio nam je i kako u narednim danima očekujemo južinu koja će donijeti kišu u Dalmaciju.

I u ostatku Hrvatske ima snježnih oborina, što možete vidjeti u tablici DHMZ-a.

- Do jutra postupan prestanak oborine te razvedravanje. Oblačnije uz mjestimičnu oborinu bit će još u jutarnjim satima na krajnjem jugu i istoku zemlje. Potom veći dio dana uglavnom suho te pretežno ili djelomice sunčano. Navečer i u noći na petak novo naoblačenje s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjeren sjeverozapadnjak, a popodne posvuda jugozapadnjak u jačanju. Na Jadranu umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, u drugom će dijelu dana okretati na umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od -3 do 2, u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna na kopnu od 7 do 12, duž obale i na otocima između 9 i 12 °C - vremenska je prognoza Zavoda za sutra.

Vaša reakcija na temu