Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZABRANJENO ZAUSTAVLJANJE Ako vas dogodine zabilježe kamere ispred Prerade ili Mate, pojest ćete najskuplju krafnu u životu

ZABRANJENO ZAUSTAVLJANJE Ako vas dogodine zabilježe kamere ispred Prerade ili Mate, pojest ćete najskuplju krafnu u životu

Prije nego ITS sustav u cijelosti krene s provedbom, uskoro će startati pilot projekt i kažnjavanje nepropisno zaustavljenih

Svakog dana možemo svjedočiti postavljanju kamera na splitskim križanjima. Inteligentni transportni sustavi (ITS) u cijelosti će zaživjeti tek u drugoj polovini 2025. godine kada se umreže 84 semaforizirana križanja u gradu, a dok čekamo potpunu provedbu ITS-a, uskoro kreće pilot projekt i svojevrsni test za nove i moderne kamere. U prvom koraku provedbe kažnjavat će se svi koji autobusne postaje koriste kao parkirališta. Jedna od lokacija na kojoj će se evidentirati svaki zaustavljeni automobil je ugibalište kraj Slastica kod Mate. Svi koji nepropisno nastave koristiti baš to autobusno stajalište, pojest će vjerojatno najskuplju krafnu u životu. 

Snimat će se i Ulica Domovinskog rata, odnosno potez ispred Prerade, gdje smo naviknuli da se desni kolnički trak ne koristi za vožnju, već kao parkiralište gladnim kupcima brze hrane. Već kroz pilot projekt će se kažnjavati svakoga tko tamo zaustavi svoj automobil. Morat će biti oprezniji i oni koji često parkiraju ispred Sunseta na Splitu 3, kao i vozači koji uporno zaustavljaju svoj automobil u desnom kolničkom traku u Velebitskoj ulici kraj fast fooda Brzi Gonzales. 

Uskoro će se kroz pilot projekt krenuti s nadzorom nekoliko raskrižja, a jedno od njih je križanje Zrinsko-frankopanske i Osmih mediteranskih igara kraj bazena na Poljudu, sjecište Dubrovačke i Domovinskog rata te Velebitske i Zagorskog puta.

Kako neslužbeno doznajemo, za sada će policija snimke kamera na križanjima pregledavati u slučaju nesreća i incidenata, ali će zato vrlo brzo krenuti s kažnjavanjem svih koji autobusna stajališta i desni kolnički trak koriste kao površinu za zaustavljanje svojih vozila. 

Tako se trenutno odvijaju radovi u Dubrovačkoj ulici (blizu Slastica kod Mate), montira se kamera na Poljičkoj (kraj Autohrvatske), u Matoševoj 29, Zagrebačkoj ulici (Pazar), na Domovinskog rata (Sukoišanska) i na Splitu 3.

Vaša reakcija na temu