Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić ZAŠTO JE LAGAO? Krstulović Opara o zaštiti Marjana jedno govori, a drugo čini

ZAŠTO JE LAGAO? Krstulović Opara o zaštiti Marjana jedno govori, a drugo čini

Gradonačelnika demantiraju iz Državne geodetske uprave

Upis posebnog pravnog režima park šume Marjan je jedan korak koji bi zaštitio brdo iznad Splita od svih pomisli na zloupotrebu, ponajprije od građenja na ovom atraktivnom mjestu. Na dvije tematske sjednice Gradskog vijeća o Marjanu upravo je ovo zahtjev koji se isticao, a prošle godine u travnju, vijećnici su jednoglasno obvezali gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu da krene u tom smjeru.

- Zadužuje se gradonačelnik Grada Splita da u suradnji s nadležnim službama i JU Park šuma Marjan, da provedu utvrđivanje vlasništva svih čestica zemljišta te evidentiranje svih šuma i šumskog zemljišta unutar obuhvata zaštićenog područja Park šume Marjan, kao i da izvrše njihov preklop i usklađenje, odnosno pokretanje postupka cjelovite katastarske izmjere. Također, zadužuje se da putem nadležnih službi izvrši upis posebnog pravnog režima u zemljišne knjige za sve čestice zemljišta unutar obuhvata zaštićenog područja Park šume Marjan, u skladu s odredbama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina - konkretan je zaključak.

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća, Mostov Ante Čikotić je ponovio konkretan zahtjev, koji nije usvojen, nego gradonačelnikov, s tim da je Krstulović Opara kazao kako su poslali zahtjev prema geodetskom uredu te i time 'otklonio' sumnju da se ide u tom smjeru.

No, odgovor iz geodetske uprave, nažalost demantira gradonačelnika.

- Zahtjev za pokretanje postupka upisa posebnog pravnog režima još uvijek nije podnesen - stoji s datumom 9. kolovoza.

Zašto je gradonačelnik kazao da jest, a nije, ne znamo, ali znamo da svako odugovlačenje pobuđuje sumnju. Na toj sjednici Čikotić je kazao i da su kvadrati na Marjanu najskuplji u Hrvatskoj i da u tome leži izvor svih problema.


Vaša reakcija na temu