Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zavadlav tražio da se javnost isključi sa suđenja dok se budu gledale njegove snimke, sud ga odbio

Zavadlav tražio da se javnost isključi sa suđenja dok se budu gledale njegove snimke, sud ga odbio

Sram ga je da se takve snimke prenose

U Splitu je nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo u Varošu. Trebale su se pregledati snimke nadzornih kamera objekata raspoređenih na trasi njegovog kretanja 11. siječnja 2020., no zbog stanovitih tehničkih problema nije prikazan cjelokupni materijal pa je to ostavljeno za neko drugo ročište.

Zavadlav je inače tražio da se javnost isključi s dijela suđenja na kojem će se pregledavati njegove snimke, poput audio-video poruke bivšoj djevojci Mariji koja joj je upućena uoči pokolja. Sram ga je da se takve snimke prenose.

Sutkinja Višnja Strinić odbila je taj prijedlog. Snimke su, naime, već reproducirane u sudnici na prvom suđenju pa nikog ne ugrožavaju, obrazložila je.

Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak. Pozvani su vještaci Centra Ivan Vučetić, a vjerojatno će ostati vremena da se pogledaju i snimke koje danas nisu reproducirane.

Jučer je Zavadlav neočekivano iznio svoju obranu pa ako ne bude nekih posebnih novih dokaznih prijedloga, suđenje ide svome kraju.

Odlukom Visokog kaznenog suda Zavadlavu ponovno sude za trostruko teško ubojstvo kako bi se utvrdio motiv likvidacije Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića. Vijeće sutkinje Strinić nije zaključilo na kraju prvog suđenja da se radilo o bezobzirnom ubojstvu prema osobama iz narko miljea koje su terorizirale njega i brata ovisnika. Zavadlav je osuđen za 'obična' ubojstva, izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina zatvora, no Visoki kazneni sud potvrdio je presudu samo za dio koji se odnosi na nabavku automatskog oružja i pucanje po Varošu. Za to je pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Vaša reakcija na temu