Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZBOG POZNATIH REZULTATA? Natječaji za pročelnike u Banovini bez interesa šire javnosti

ZBOG POZNATIH REZULTATA? Natječaji za pročelnike u Banovini bez interesa šire javnosti

Javili su se dosadašnji šefovi i jedna vanjska kandidatkinja

Natječaj za pročelnička mjesta koje je gradonačelnik Ivica Puljak bio primoran raspisati po rješenju Upravne inspekcije, nije izazvao interes kandidata. Na tri od četiri mjesta, neslužbeno doznajemo, javili su se samo aktualni vršitelji dužnosti, Leona Grgić za komunalu, Olenka Dadić za financije te Mario Negotić za isti posao šefa resora društvenih djelatnosti. Za radno mjesto pročelnika za urbanizam, uz aktualnog vršitelja dužnosti Tea Vojkovića javila se i arhitektica Mariana Bucat. Vojković je ispunio uvjete za mirovinu, ali mu je dolaskom na dužnost gradonačelnik Puljak produžio dodatne dvije godine rada, koliko zakon omogućuje. Stoga i ne bi smio biti kandidat na natječaju, ali se svejedno javio. Ustaljena je praksa i u Puljkovom mandatu da se zna tko će biti izabran na rukovodeća mjesta.

Upravna inspekcija je, podsjetimo, u studenom prošle godine reagirala po prijavi suspendirane pročelnice za gradsku imovinu Maje Đerek i nakon nadzora utvrdila da pročelnici nisu izabrani na temelju javnog natječaja kako propisuje zakon, nego su imenovani. Propisan je rok za provođenje natječaja pa je nakon izvjesnog vremena i proveden. 

Uz Đerek, samo je pročelnica za razvoj Grada Antonija Eremut Erceg izabrana natječajem. Četvorka koja je morala na natječaj je Puljkov izbor. Imenovao je gradonačelnik i Nikšu Maletića za šefa resora imovine, ali kako Službenički sud još nije donio odluku o povratku Đerek na radno mjesto, natječaj nije raspisan.

Vaša reakcija na temu