Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zdeslav Benzon: Moj plan za Kopilicu
Ključna pitanja za Split Piše: Dalmatinski portal

Zdeslav Benzon: Moj plan za Kopilicu

Hercegovačka bi trebala biti u četiri trake, što je inače i bio preduvjet GUP-a iz 2006. godine

Zdeslav Benzon, HSLS-ov gradonačelnički kandidat, odgovorio nam je na pitanje što bi uradio s Kopilicom.

- Treba nastaviti započeto u integralnom rješavanju prometa u Splitu, kroz predložena infrastrukturna rješenja koja smo dobili u suradnji s državom i kroz dio Masterplana - rekao je Benzon, potom detaljnije objasnio:

- 1. Osnovati poseban tim unutar gradske administracije za koordinaciju ovih poslova sa svim sudionicima. Ideja izmještanja glavnog autobusnog i željezničkog kolodvora u Kopilicu egzistira desetljećima i krajnje je vrijeme da je i ostvarimo. 

2. U svim fazama moraju sudjelovati i stanovnici Kopilice jer se na prostoru njihova življenja događaju velike promjene. 

3. Ne moram naglašavati da se za takve velike projekte moraju provesti javni urbanističko-arhitektonski natječaji, što ovdje nije bio slučaj. 

Uostalom to pokazuju i nedavni pokušaji gradskog 'metroa' koji nisu ništa drugo nego stihijsko rasipanje milijuna kuna poreznih obveznika. 

Primjerice, Hercegovačka bi trebala biti u četiri trake, što je inače i bio preduvjet GUP-a iz 2006. za gradnju autobusnog kolodvora u Kopilici. 

Zato želim da se Gradom upravlja kao tvrtkom i ovakve velike zahvate treba prepustiti struci, a moj zadatak kao gradonačelnika će biti kontrola trošenja Vašeg novca, kontrola jasno zadanih rokova i na koncu, zapovjedna odgovornost za napravljeno.

Vaša reakcija na temu