Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zeleni Dalmacije: Sramotno je da asfalt 'ljubi' kazališnu zgradu

Zeleni Dalmacije: Sramotno je da asfalt 'ljubi' kazališnu zgradu

'Protivnici smo ovakvog krpanja'

Zeleni Dalmacije priopćenjem su se osvrnuli na uređenje Trga Gaje Bulata. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Jedna od prvih ekoloških kampanja u kojoj smo sudjelovali krajem devedesetih godina bila je akcija za povratak zelenog okoliša , komunalnog uređenja Trga Gaje Bulata i prostora Poljane Tina Ujevića. Danas smo u 2020. još se borimo?! 

Očekivanja Zeleni Dalmacije od gradonačelnika Andre Krstulovića Opare još se nisu ispunila. Prošlo više od polovine mandata, a ne vidimo nikakve bitne promjene, osim radova na prometnicama što bi zapravo trebala biti uobičajena rutinska, planska djelatnost koja se može i mora odvijati bez naročitog isticanja.

Postavljanje asfaltnog zastora ispred HNK pala je zastor naših nadanja u neki 'lipši Split'. Za nas je sramotno da asfalt 'ljubi' kazališnu zgradu, a dio Porinove ulice je uređen kamenim pločama. Očekivali smo komunalno uređenje i spajanja svih pješačkih ulica popločavanjem, hortikulturnim uređenjem u jedan urbanistički red  i cjelinu.

Protivnici smo ovakvog krpanja koje je radio i bivši gradonačelnik Baldasar sa susjednim ulicama Kralja Tomislava i Klaićeve poljane. Jesmo li se zapitali treba li nam promet vozilima osim opskrbnog punkta isprede teatra i Prime? Veliki dio gradova u EU izmjestio je promet iz  gradskih jezgri posebno sada u epidemiji korone. Kreće se i u radikalnije zahvate.

Ne zaslužuje li Tončićeva ulica  uređenje kao i Matošićeva ? Kako to da se još nije uredio okoliš Poljane Tina Ujevića  do parkirališta i od Konzuma do drugog parkirališta? Ne želimo nagađati  kako se  u Plinarskoj ulici sprema 'asfaltni zastor'.

Vjerujemo da se  navedeno  može  pokrenuti kroz natječajne ideje ili nova rješenja što bi bilo odgovorno za ovaj dio srca grada. Ako nemamo komunalna uređenja spomenutih prostora želja nam je da se 'dogodi' komunalni pravilnik -  barem za iduću godinu. Mislimo kako je to odgovornost svih dionika političkog života grada .

I da završimo sa utjehom. Raduje činjenica sadnje triju platana iza kuće Jelaska što je bio dio projekta Zelenog prstena oko povijesne jezgre - priopćili su Zeleni Dalmacije.

Vaša reakcija na temu