Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽELI VIDJETI SINA Filipova majka tražila dozvolu da ga posjeti, nije ju dobila

ŽELI VIDJETI SINA Filipova majka tražila dozvolu da ga posjeti, nije ju dobila

Treba se najprije odlučiti o tome hoće li Etel Zavadlav biti ispitana kao svjedokinja

Etel Zavadlav, majka Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, od suca istrage u Splitu tražila je dozvolu da posjeti svog sina koji se trenutno nalazi na promatranju u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Dozvolu nije dobila jer se prvo treba odlučiti o tome hoće li je ispitati kao svjedokinju u istrazi. Vjerojatno hoće, samo se još ne zna hoće li se ispitivanje provesti u sklopu državnoodvjetničke istrage tužitelja Žarka Štrpca ili će se, pak, kao u slučaju Filipovog oca i brata, organizirati dokazno ročište pred sucem istrage. 

Od tog ročišta nije bilo neke veće pomoći jer su Filipov otac i brat odlučili iskoristiti blagodat i ne svjedočiti. Očekivan je to potez obrane jer sve što bi rekli išlo bi, sasvim sigurno, u prilog optužbe koja Zavadlava tereti za bezobzirnu osvetu prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorizirale njega i obitelj. 

Što će reći Etel Zavadlav? Bila je dosta aktivna dok je bila na privremenom radu u Austriji, no njezine objave nisu dokazni materijal iskoristiv u daljnjem nastavku postupka. Puno će biti važnije što će kazati pred sucem istrage ili tužiteljem Štrpcem, ako bude uopće htjela svjedočiti. 

Filip Zavadlav sumnjiči se da je 11. siječnja u svega nekoliko minuta hicima iz automatske puške usred bijela dana u Varošu ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Bio je pun municije. Ispalio je 36 metaka, a navodno je uz sebe imao još nekoliko napunjenih okvira. Puške se prilikom bijega prema kući na Skalicama riješio, nađena je u kontejneru na Nazorovom prilazu dan nakon masakra. Policiji se predao iste večeri u kafiću udaljenom svega stotinjak metara od sjedišta policije. 

Vaša reakcija na temu