Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŽESTOKI OBRAČUN: Puljak poručio Matijeviću da će završiti uz HDZ i DP gdje i pripada, SDP-ovac mu uzvratio da je 'politički šibicar'
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

ŽESTOKI OBRAČUN: Puljak poručio Matijeviću da će završiti uz HDZ i DP gdje i pripada, SDP-ovac mu uzvratio da je 'politički šibicar'

Neugodne minute na Vijeću

Zaiskrilo je između gradonačelnika Ivice Puljka i SDP-ovog Davora Matijevića. Matijević je, naime, kazao da su smanjena ulaganja u obrazovanje za 12 posto, oko 10 milijuna eura. Ali, da uz to se često mijenja proračun. Puljak je uzvratio da se radi o povijesnim ulaganjima u obrazovanje, ali da je vlast ambiciozna, a procedura spora te da zakone treba mijenjati.

- S obzirom na to da vi nećete podržati ovaj rebalans, ja ću konstatirati da ćete završiti gdje i pripadate, uz HDZ i DP, gdje ćete svoju karijeru i završiti - žestok je bio Puljak.

Matijević nije ostao dužan.

- Da, povijesno ste nas zadužili. Bilo je raznih načina ulaganja, ali vi ste našli način da nas povijesno zadužite za narednih 25 godina. A niste u stanju to isplanirati - krenuo je SDP-ovac.

Nazvao je Puljka 'političkim šibicarom' koji je ušao u Sabor i 'poveo suprugu trgovinom'.

- Niti jednom svojom radnjom niti izjavom iza mog mandata neće ostati šteta za Grad, niti repova. A iza vas će ostati repovi barem 25 godina. Dokazali ste tri godine da niste sposobni, ali da jeste dobar trgovac. 

Meni je žao sto ste iskoristili naivca, uskoro mog bivšeg predsjednika SDP-a, da u Sabor uvedete suprugu i sebe. 

Neću govoriti kako ste na lokalnoj razini uspjeli izglasati kredit, ali to je vaša politička ostavština - poručio mu je Matijević.

Ubrzo nakon međusobnih optužbi, izglasan je rebalans proračuna.

Vaša reakcija na temu