Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽIVOT U DOBA KORONE Splitski Advent ove zime bez kućica na Rivi

ŽIVOT U DOBA KORONE Splitski Advent ove zime bez kućica na Rivi

'Birali smo epidemiološki najbolje pokrivene lokacije', kažu u Spalatumu DMC

Ove godine, ako prilike to dopuste, Splićani i njihovi gosti guštat će u Adventu, ali bez kućica na Rivi. Otkako se organizira ta manifestacija, kućice na Rivi bile su njen zaštitni znak. Za sezonu 2020. zbog korone ispale su iz kombinacije.

'Birali smo lokacije koje su najbolje epidemiološke pokrivene, one na kojima je lakše stvoriti kontroliranu situaciju za ispunjavanje epidemioloških mjera', kaže Ante Šunjić, direktor Spalatum DMC-a, gradske agencije koja je danas raspisala javni poziv za sudjelovanje na manifestaciji 'Zimski akvarel, adventske i božićne svečanosti u Splitu 2020./2021. godine'.

Turistička zajednica objavila je, pak, poziv za prikupljanje ponuda za najam klizališta u Đardinu.

Kućice će ove godine biti na toj lokaciji te pred Galerijom umjetnina i HNK Split. Šunjić tvrdi da ih neće biti manje no inače. Bit će ponuđene u rasponu cijena od 3.500 do 30 tisuća kuna, ovisno o lokaciji i djelatnosti.

'Radimo kao da će sve biti u redu, ali smo spremni i ako se sve otkaže u zadnji tren pred otvaranje, kao i na mogućnost da se rad prekine usred trajanja manifestacije. Sve smo detaljno pojasnili u uvjetima natječaja. Vraćamo novac ako se Zimski akvarel otkaže, odnosno, naplatit ćemo samo onaj dio koji se koristio', kaže Šunjić.

Spalatum DMC objavio je i kraće priopćenje povodom objave poziva za sudjelovanje u Adventu:

'U suradnji s gradom Splitom Turistička zajednica grada Splita objavila je danas Javni poziv za klizalište u Đardinu, a Spalatum DMC Javni poziv za najam kućica koje će se ove godine nalaziti u Đardinu, ulici Kralja Tomislava (Galerija) i na Trgu Gaje Bulata. Manifestacija bi trebala trajati od 28.11.2020. do 06.01.2020.

Javni poziv za sve zainteresirane kao i nacrt i lokacije kućica objavljen je na web stranicama TZ Splita: www.visitsplit.com i Spalatum DMC : www.spalatum-dmc.hr.

Tako će se u Đardinu nalaziti: klizalište, centralna bina, 9 ugostiteljskih kućica, 4 trgovačke i 3 slatke kućice sa fritulama, Ulica Kralja Tomislava kod Galerije lokacija je za 4 trgovačke kućice a Trg Gaje Bulata 2 ugostiteljske i 2 trgovačke kućice. Plato ispred Fine na Prokurativama i ovu godinu trebao bi imati dječji  vlakić.

Realizacija manifestacije ovisiti će o epidemiološkoj situaciji a planiran je i  glazbeni program  koji će se svakodnevno održavati na centralnoj pozornici u Đardinu, no zbog izbjegavanja velikih okupljanja održati će se više manjih glazbenih programa. Organiziranje svih zabava i događanja ovisiti će o epidemiološkoj situaciji te preporukama Stožera.

Zbog pandemije koronavirusa su odgođeni brojni događaji diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj. Ostaje nam vidjeti kakva će situacija s brojem oboljelih biti u svijetu, Europi i Hrvatskoj u zimskim mjesecima.   S obzirom na to da su se zbog pandemije, uvjeti i mogućnosti održavanja pojedinih manifestacija značajno promijenili, trenutno razvijamo moguće scenarije. Potrebno je prvenstveno voditi računa o zdravstvenom i sigurnosnom aspektu, a potom o svim drugim stvarima koji čine pojedinu manifestaciju te smo u tom smislu u kontaktu s nadležnim tijelima Grada Splita te Nacionalnim, Županijskim i Gradskim stožerom civilne zaštite.'

Vaša reakcija na temu