Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLODRE: Gradonačelniče, gdje su vam branitelji u proslavi Dana pobjede i Dana branitelja?

ZLODRE: Gradonačelniče, gdje su vam branitelji u proslavi Dana pobjede i Dana branitelja?

'Nedopustivo i sramotno!'

Izaslanstva Domovinskog pokreta, Hrvatske stranke prava i Hrvatske demokršćanske stranke položila su cvijeće i zapalila svijeće u spomen na sve hrvatske branitelje stradale u Vojno redarstvenoj operaciji Oluja, ali i za sve branitelje koji danas nisu s nama. 

'Kod spomen križa na Lovrincu danas su trebale stajati sve političke opcije u gradu zajedno s braniteljskim udrugama. Ovo je dan kada Hrvatska treba pokazati zajedništvo i ponos. Žalosti nas činjenica da je gradonačelnikov protokol odlučio ignorirati braniteljske udruge te da se polaganje vijenaca gradonačelnika i braniteljskih udruga odvijalo odvojeno. 

Naši predstavnici bili su jutros na polaganju uz braniteljske udruge jer smatramo kako je to jedino službeno odavanje počasti žrtvi onih koji su stvarali ovu državu, a ovom prilikom molimo aktualne gradske vlasti da više nikada ne ponove današnji sramotni postupak prema braniteljskim udrugama. 

Sam blagdan, koji ćemo obilježiti sutra, nosi naziv Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja. Dakle, pored činjenice što ga slavi čitav naš narod, on je prvenstveno Dan hrvatskih branitelja. Stoga smatramo kako je gradonačelnik trebao pokazati više takta i senzibiliteta prema predstavnicima branitelja i uvažiti njihove prijedloge za organizaciju proslave', poručuje Aris Zlodre, gradski vijećnik Domovinskog pokreta. 

Tvrdi kako raspolaže informacijama da je gradonačelnik najprije uvažio sve prijedloge koje su braniteljske udruge imale u vezi proslave Dana pobjede da bi potom naprasno prekinuo komunikaciju i odlučio, 'valjda nakon konzultacija s najbližim suradnicima, organizirati vlastiti koncert i proslavu'. 

'Biti će to prvi Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja u Splitu bez branitelja. Nedopustivo i sramotno!', zaključuje Zlodre.


Vaša reakcija na temu