Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dalmacija.hr Župan primio učenike koji su nagrađeni na natjecanju iz informatike

Župan primio učenike koji su nagrađeni na natjecanju iz informatike

Uručio im je pohvalnice i prigodne poklone

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u ponedjeljak je primio 17 učenika koji su ostvarili izvrsne rezultate na Državnom natjecanju iz informatike 2023. godine te im je uručio pohvalnice i prigodne poklone. 

'Izuzetno sam sretan i zadovoljan. Nadam se da će upravo ovi učenici biti nositelji informatičkih aktivnosti na području naše županije. Iskreno se nadam da će ući u posao koji je uistinu postao profitabilan', rekao je župan Boban.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić izjavio je kako i ovakvi rezultati nagrađenih učenika daju smisao svemu onome što Splitsko-dalmatinska županija radi na području ICT-a. 

'Djeca su u vrlo ranoj fazi uspjeli postići izvrsne rezultate. Sve to pokazuje kako naš Edit code school itekako ima smisla', rekao je Brčić.

Uz učenike primanju su nazočili i njihovi mentori, koji dolaze s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Split te osnovnih i srednjih škola s područja naše županije. Jedan od njih je i Goran Zaharija sa splitskog PMF-a. 

'S pripremama smo krenuli u studenom, a učenici su redovito dolazili nama na fakultet. Rezultati su se vidjeli i u broju djece koja su se plasirala na državno natjecanje', navodi Zaharija.

Tonći Crljin iz Kaštel Lukšića osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnove informatike te drugo mjesto u kategoriji razvoj softvera. 

'Ovom nagradom dokazao sam svoje znanje i ponovio svoj uspjeh po četvrti put u osnovnoj školi', izjavio je ovaj osmaš.

Ove godine na Državnom natjecanju iz informatike sudjelovao je ukupno 201 učenik, a natjecanje je organizirano u kategorijama: Logo, Primjena algoritama, Digitalne kompetencije, Osnove informatike i Razvoj softvera.


Vaša reakcija na temu