Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: TZ Kaštela Županijska Lučka uprava preuzet će lučicu u Kaštel Novom

Županijska Lučka uprava preuzet će lučicu u Kaštel Novom

Obnova počinje idućeg proljeća

Članovi Sportskog ribolovnog kluba Ugor, sazvali su skup kako bi javno iskazali svoje zahtjeve za obnovu i nadogradnju lokalne lučice u Kaštel Novom.

Ravnatelj Županijske Lučke uprave Domagoj Maroević im je potvrdio da će Lučka uprava preuzeti luku u Novom te da je planirano da obnova započne u proljeće sljedeće godine:

- Luka u Kaštel Novom je bila dijelom sportska luka i dijelom luka otvorena za javni promet. Mi smo zadnjih nekoliko mjeseci, nakon što smo raspisali natječaj za dodjelu vezova u luci Kaštel Stari, a s obzirom na to da se jedan dobar dio korisnika javio koji imaju prebivalište u Novom, odlučili u suradnji s Gradom pokrenuti postupak određivanja lučkog područja u luci Kaštel Novi.

To je najbliža luka koju možemo rekonstruirati i osigurati nove vezove i napraviti sanaciju. U sljedećih mjesec dana, na županijskoj skupštini ćemo definirati granice obuhvata i da će ta luka biti preuzeta od strane Lučke uprave - rekao je Maroević, a po pitanju financija nadodao kako Lučka uprava ima sredstva za obnovu, a o nadogradnji će se ipak razgovarati u budućnosti, iako postoji i plan za to, čime je umirio okupljene koji su se bojali za sigurnost i funkcionalnost lučice, prenosi Portal grada Kaštela.

Iako je najava obnove pozitivna vijest, mještani i ribolovci i dalje izražavaju zabrinutost zbog trenutnog stanja lučice te žele osigurati da radovi započnu što prije. Rekonstrukcija je zahvat koji će morati čekati dvije do tri godine, ali sanacija će, prema riječima Maroevića, trajati do godinu dana, a svi trenutni korisnici, u tom razdoblju neće morati izvaditi svoje brodove, već će im se omogućiti korištenje veza u nekoj drugoj najbližoj slobodnoj luci.

U nastavku tribine, među raznim pitanjima, bilo je i onih poput, hoće li netko tko ima tri broda imati i tri veza, no Maroević je i u takvim razmišljanjima okupljene pozvao na racionalno razmišljanje i da treba ići pošteno i osigurati svakome prvo jedan vez, a onda će se ukoliko mjesta ostane, moći osigurati dodatni. Kako će u budućnosti lučica izgledati, ne zna se, no ono što je najvažnije je, da sanacija uskoro počinje, a time se strah i briga za sigurnost građana i brodica u lučici umiruju.

Vaša reakcija na temu