Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na što mladenke trebaju obratiti pozornost prilikom odabira vizažista?
Anka Akrap make up studio Piše: Anka Akrap

Na što mladenke trebaju obratiti pozornost prilikom odabira vizažista?

Trenutačno nije vrijeme za velika okupljanja, ali možemo mislima pobjeći i razmišljati o budućim vjenčanjima

Znam da u trenutno vrijeme prepuno neizvjesnosti koje nam je unio novi nepoznati virus, zadnje na što mislite su nečija vjenčanja i sam mladenkom odabir. Ali mladenke koje su planirale da njihov važan dan bude nekad u ovoj godini naprosto moraju biti do u detalj spremne, pa što bude... 

Toliko je toga uključeno u planiranje i same znate ako želite 'bolje', uistinu treba reagirati čim se datum sazna. 

Moje kolegice, pa tako i ja, već imamo nekoliko zauzetih vikenda u idućoj godini, to je tako kad mladenke znaju koga žele. 

A što s onim mladenkama koje nemaju uopće ideju kome povjeriti svoju ljepotu i lice na taj izuzetno važan dan? Na što trebaju obratiti pozornost prilikom odabira? 

Za bendove, fotografe, sale, salone vjenčanica nisam od neke pomoći, ali vam itekako mogu uputiti nekoliko neprocjenjivih savjeta kad je moj svijet 'svijet ljepote' u pitanju.

Dakle, krenimo, znam, reći ćete od kud krenuti u moru vizažista i samotituliranih 'artista', ali u tom moru pliva i pokoji 'kapitalac'. 

Ako niste vidjeli nečiji rad uživo, i svjedočili postojanosti i urednosti istog, onda toplo preporučujem probno šminkanje, ali tek nakon što odaberete. 

Stoga idemo odabrati...

Najjednostavniji način je preko društvenih mreža, i bez brige, izbor će biti ogroman, da ne kažem pretjeran.

Eliminiramo!

- One na čijim profilima ima premalo slika, vjerujem da se ne želite dati nekoj početnici u ruke, makar vam ona bila rodbina ili prijateljica.

- One koje stavljaju isključivo sebe, jer svatko najbolje poznaje svoje lice, što mu pristaje, a što ne. Pitanje je kako će se snaći s različitošću i potrebama vašeg lica.

- One koje objavljuju storyje ili videa u kojima koriste prljave kistove ili još gore make up spužvice, zamislite da vam lice bukne ili izbaci herpes. Higijena je strahovito važna!

- One kojima je svaka klijentica preslika prethodne. Sumnjam da želite biti nečiji klon. 

- One koje su više prostora poklonili samoreklami nego klijenticama i koje guraju sebe u svaki video. Njima ste pored njihovog ega, nažalost, sporedne.

- One kojima klijentice nemaju zadovoljan izraz lica na slikama. Ne zaboravite, prije slikavanja su se pogledali u ogledalo.

Što nam ostaje?

- One koje imaju bogat opus fotografija, ako ništa to sigurno znači iskustvo, a iskustvo je (bar po mom mišljenju) neprocjenjivo. Svi u počecima griješe, a iskustvom dobiju bezbroj prilika da isprave greške i uvide što najbolje pristaje svakom licu. 

- One kod kojih ima najviše različitosti, s obzirom da dobar dio klijentica naginje klasičnom looku i zemljanim tonovima, ali kad se pojavi poneka odvažna 'rasture', što je i na samim slikama vidljivo, pa im galerija nudi izbor od najlaganijeg do najjačeg make up-a i pokoji art-look.

- One koji imaju art radove kad ih već spomenuh... Netko tko može napraviti 3d iluziju na nečijem licu ili realnu ozljedu za Halloween, tom je beauty u malom prstu.

- One kojima klijentice ne mogu skriti osmijeh na fotografijama (ne zaboravite, prije slikavanja su se pogledale u ogledalo). 

Za sada toliko vezano za odabir, uistinu se nadam da sam bila od pomoći budućim mladenkama.

Priložila sam nekoliko bridal lookova, u istu svrhu, kako bih pomogla. Na mojim primjerima možete vidjeti kako naginje naglašavanju očiju, dok su usne lagano našminkane, no ne treba bježati ni od crvenog ili jačeg ruža, pogotovo ako vam to usne i buket dozvoljavaju. Ne bježite od jačeg make upa, mnogo bolje izgleda na fotografijama, s obzirom da blic ispere jačinu skoro u pola, isto tako izbjegavajte šljokice, fotoaparat ih ne voli. Svaka od vas je posebna i različita.  Osobno preferiram uljepšati baš tu vašu posebnost, naglasiti različitost, a pri tom ostaviti osobnost. 

Ukoliko se nikad ne šminkate, nemojte pretjerati ni na dan vjenčanja, jer ćete biti neprepoznatljivo. Isto tako ako je teža šminka vaš svakodnevni izgled, nebo je granica, sve dok se ispod slojeva šminke još uvijek vidite vi.

Vaša reakcija na temu