Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Besplatni preventivni pregledi madeža u Imotskom

Besplatni preventivni pregledi madeža u Imotskom

U petak, od 9 do 20

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora drugu godinu zaredom organiziraju javnozdravstveni projekt #SaveYourSkin u sklopu kojeg će se održati besplatni preventivni pregledi madeža za građane u Zagrebu, Pazinu, Gospiću, Imotskom i Vukovaru. 

Besplatni pregledi madeža u Imotskom održat će se 2. lipnja u Ulici Ante Starčevića od 9 do 20 sati. Za izjave za medije bit će dostupna akademkinja Mirna Šitum, a davat će ih u 9 sati.

Svoj dolazak, kao i mogućnost besplatnog pregleda za novinare ljubazno molimo na mail: veronika.raguz@mpr.hr ili telefonski na 099 466 9619

Javnozdravstvena akcija #SaveYourSkin 

Hrvatska je među europskim zemljama na vrlo visokom, četvrtom mjestu po smrtnosti od melanoma, a stručnjaci ističu kako rak kože, ako se otkrije na vrijeme, u 99 % slučajeva može biti izlječiv. Stoga je cilj javnozdravstvene akcije #SaveYourSKin edukacija građana o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože s posebnim naglaskom na melanom. Osim mogućnosti obavljanja pregleda madeža bez uputnice i besplatno, građani će dobiti i iznimno vrijedne, stručne savjete dermatologa. Dosad su tijekom akcije u 4 dana obavljena 833 besplatna pregleda, od kojih se 19 pokazalo suspektnim na melanom.

Vaša reakcija na temu