Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bezubost: Kako je spriječiti i vratiti osmijeh na lice?

Bezubost: Kako je spriječiti i vratiti osmijeh na lice?

Ako ste već doživjeli gubitak jednog ili više zubi, ne brinite, postoje suvremena rješenja koja mogu pomoći

Bezubost, ili edentulizam, je zdravstveno stanje koje pogađa brojne odrasle osobe, čineći svakodnevne aktivnosti poput jela i smijanja izazovnima. S obzirom na to da svaki četvrti odrasli čovjek pati od ovog problema, iznimno je važno upoznati se s uzrocima i dostupnim rješenjima kako bi se očuvalo oralno zdravlje i kvaliteta života.

Razumijevanje uzroka bezubosti

Glavni uzrok bezubosti je nedostatak adekvatne oralne higijene, što dovodi do razvoja karijesa i naposljetku gubitka zuba. Redovito četkanje zuba, korištenje zubnog konca i interdentalnih četkica te posjete stomatologu ključni su za očuvanje zdravlja zuba. Također, parodontna bolest, koja uzrokuje povlačenje zubnog mesa i oslabljivanje kosti, drugi je veliki krivac za gubitak zubi. Osim toga, pušenje i stres mogu negativno utjecati na stanje vaših zubi i desni, dok su genetika i starenje također važni faktori.

Prevencija je ključna

Osnova prevencije bezubosti leži u svakodnevnim navikama. Održavanje zdravlja zubi i desni kroz redovite stomatološke preglede i pravilnu higijenu smanjuje rizik od razvoja bolesti koje mogu dovesti do gubitka zubi. Također, potpuno odvikavanje od pušenja može značajno poboljšati oralno zdravlje. Ako ste izloženi visokim razinama stresa, važno je naći načine za njegovo ublažavanje, s obzirom na to da stres može doprinijeti razvoju oralnih bolesti poput bruksizma – škripanja zubima.


Rješenja za već nastali problem

Ako ste već doživjeli gubitak jednog ili više zubi, ne brinite, postoje suvremena rješenja koja mogu pomoći. Jedno od popularnih rješenja su totalne proteze, koje, iako ekonomične, mogu pružiti izazove u svakodnevnom nošenju. Međutim, za trajno i pouzdano rješenje razmislite o All-on-4 konceptu.

All on 4: Revolucionarna metoda za osmijeh bez kompromisa

Jedan od najznačajnijih napredaka u dentalnoj medicini svakako je All on 4 metoda, koja je promijenila način na koji se pristupa rješavanju problema bezubosti. Ova tehnika, koja omogućava ugradnju kompletnog seta zuba na samo četiri implantata, idealno je rješenje za one koji su izgubili većinu ili sve zube, ali žele brzo, efikasno i trajno rješenje.

Što je All on 4?

All on 4 je postupak koji uključuje ugradnju četiri titanska implantata u čeljusnu kost. Zubni implantati su raspoređeni tako da maksimalno iskoriste postojeću kost, što često omogućava izbjegavanje složenijih postupaka poput augmentacije kosti. Na implantate se odmah postavlja privremeni most, koji se nakon perioda zarastanja zamjenjuje trajnim mostom. Ova metoda ne samo da skraćuje vrijeme potrebno za rehabilitaciju, već pacijentima omogućuje da gotovo odmah nakon postavljanja zubnih implantata imaju funkcionalne zube.

Prednosti All on 4 metode

● Brza transformacija - Pacijenti mogu dobiti svoje nove zube u roku od 24 sata.

● Manje invazivna - Za razliku od tradicionalnih metoda koje zahtijevaju više implantata, All on 4 minimizira kirurške zahvate.

● Dugotrajno rješenje - Implantati su dizajnirani da traju i pružaju stabilnost i podršku za cijeli most, stimulirajući prirodnu funkciju zuba.

● Estetski prihvatljivo - Most izgleda i funkcionira kao prirodni zubi, pružajući prirodan izgled i samopouzdanje.

Smile studio - stručnjaci za all on 4 metodu


Za one koji razmišljaju o All on 4 metodi, važno je izabrati ordinaciju koja je specijalizirana i iskusna u ovom postupku. Jedna od takvih ordinacija je Smile Studio, stomatološka ordinacija Rijeka koja se ističe svojim stručnjacima za implantologiju. S dugogodišnjim iskustvom i pristupom najnovijim tehnologijama, Smile Studio pruža vrhunsku uslugu i podršku pacijentima kroz cijeli proces, od početne konzultacije do postavljanja trajnog mosta i naknadne skrbi.

Bezubost je neugodna pojava koju možete i trebate što prije riješiti, a all on 4 metoda je izvanredna opcija za one koji traže brzo i efikasno rješenje. S minimalnim oporavkom, trajnim rezultatima i prirodnim izgledom, ova metoda omogućava pacijentima da ponovno dožive radost jela, smijanja i razgovora bez brige. Ako razmišljate o All on 4, posjetite Smile Studio i saznajte kako vam oni mogu pomoći da povratite svoj osmijeh i samopouzdanje.


Vaša reakcija na temu