Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DJELUJ SADA! Za vikend besplatan pregled madeža u Đardinu

DJELUJ SADA! Za vikend besplatan pregled madeža u Đardinu

Prva ovakva akcija za Splićane se održala 2019. godine kada je otkriveno 155 tumora kože

Grad Split, Gradsko društvo Crvenog križa Split i udruga Zdravi pod suncem u suradnji s Klinikom za kožne i spolne bolesti KBC-a Split, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za melanom i Gradom Zagrebom po drugi put organizira dvodnevnu javnozdravstvenu akciju preventivnih pregleda madeža pod nazivom 'Djeluj sada!'. 

Preventivne dermatološke preglede za rano otkrivanje zloćudnih tumora kože građani Splita moći će obaviti ovog vikenda, 25. i 26. rujna, u Đardinu i to od 9 do 19 sati u subotu i od 9 do 13 sati u nedjelju. Kako bi se izbjegle gužve i osigurale sve epidemiološke mjere, građani svoj termin za pregled moraju unaprijed zatražiti telefonskim pozivom na broj 021/489-463 ili na e-mail: djelujsada@crvenikriz-split.hr, od danas (srijeda) do petka od 8 do 15 sati. 

Za provedbu ove javnozdravstvene akcije bit će angažiran stručni tim od ukupno 24 liječnika i medicinskih sestara. Uz preglede, građani će moći dobiti i vrijedne savjete s područja dermatologije i onkologije, posebno o načinima prevencije tumora kože.

Prva ovakva akcija besplatnog pregleda kože za građane u Splitu održala se u lipnju 2019. godine, kada je pregledano 920 građana i otkriveno 155 tumora kože, od čega je postavljena sumnja na 26 melanoma te 129 ostalih karcinoma kože. To je bilo čak 17% od ukupnog broja pregledanih. Stoga, ne propustite ovogodišnju priliku, navrijeme se naručite i obavite pregled koji ponekad život znači, poručuju iz Grada.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare