Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot / Provjereno DOM ZDRAVLJA SPLIT Pacijentice optužuju ginekologa za seksualno zlostavljanje

DOM ZDRAVLJA SPLIT Pacijentice optužuju ginekologa za seksualno zlostavljanje

Umjesto pregleda, doživjele traumu

Za njih je to trebao biti uobičajeni ginekološki pregled, no bio je sve samo ne to. Prozivaju ginekologa, djelatnika Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije i tvrde - sam pregled je zlostavljanje.

'Nisam mogla reći nikome što mi se dogodilo, osjećala sam stid i sram, morala sam sama sa sobom to procesuirati, ali što sam više razmišljala i čega sam se sjećala, sve mi je bilo gore i lošije, guglala sam što je ginekološki pregled, shvatila sam da dio onoga što piše da je ginekološki pregled, da mi doktor uopće nije obavio i shvatila da i druge žene idu kod tog doktora i da moram upozoriti okolinu', govori jedna od bivših pacijentica za Provjereno.

'Sad se možeš dobro izudarat'

Iz udruge Domine kažu kako su njegovi kolege i kolegice u Gradu Splitu upoznati s njegovim pristupom radu, ali iz nekog razloga o tome se javno ne priča.

'Ja sam čula od drugih kolegica kako je razgovarao s njima, pitao da mu opišu seksualne igrice sa svojim partnerom.

Neke su imale jako neugodno iskustvo, konkretno jednoj mojoj kolegici je rečeno da se sad može dobro ‘izudarat’ sa svojim partnerom i tako neke neprimjerene rečenice su upotrebljavane', otkrila je reporterki Danki Derifaj još jedna pacijentica dotičnog ginekologa.

O njegovom radu redakcija Provjerenog poslala je upit i njegovom nadređenom, ravnatelju Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u kojemu je sporni ginekolog zaposlen.

Njegov šef: 'Nisam imao pojma!'

Da u slobodno vrijeme radi i u privatnoj Poliklinici, njegov šef nije imao pojma.

'Njegov rad u privatnoj Poliklinici je bez suglasnosti moje i uprave Doma zdravlja', ističe Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Za ovaj slučaj znaju ministarstvo, komora, grad Split, ali i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Vaša reakcija na temu