Foto: Pixabay Doznajte zbog čega pucaju nokti kako biste uspješno riješili problem

Doznajte zbog čega pucaju nokti kako biste uspješno riješili problem

Mnogo je potencijalnih razloga

Krhki nokti koji su skloni pucanju nisu samo estetski problem, oni ukazuju da postoji veći problem. On može biti kozmetički, manjak njege ili pak uzročnik mogu biti i potencijalne bolesti. Provjerite što sve može dovesti do pucanja noktiju kako biste prije svega riješili uzrok, a s time i taj mrski problem. 

Nedostatak njege ili kriva njega

Kao i naša koža i kosa i naši nokti traže potrebnu njegu. U većini slučajeva je uzročnik pucanja noktiju nedostatak njege ili kriva njega istih. Pripazite koji sapun koristite jer može dovesti do isušivanja. Ne zaboravite na hidratantnu kremu za ruke, a poslužit će i njegujuća ulja za nokte i zanoktice. 

Kemikalije

Zbog krive njege uz krive proizvode dolazi do kemijskog oštećenja noktiju. Oni postaju slabi, listaju se i pucaju. Najčešći uzročnik mogu biti lakovi za nokte. Također su naše ruke osjetljive za razne proizvode za čišćenje. Stoga uvijek čistite uz zaštitne gumene rukavice. To se ujedno odnosi i na radove u vrtu. 

Umjetni nokti

Koliko god umjetni nokti bili praktični i izgledaju bolje, oni itekako oštećuju prirodni nokat. Svakako se posavjetujte sa svojom kozmetičarkom. Povremenu napravite i pauzu i pustite vašim noktićima da 'dišu'. 

Ozljede nastale zbog krive manikure

Do ozljeda može doći i u kozmetičkom salonu, ali i kod kućne manikure. Pripazite na proizvode koje koristite prilikom uređivanja svojih noktiju. 

Manjkava prehrana

Ne kaže se bez razloga da briga o zdravlju i izgledu započinje iznutra. Često se dogodi da su nokti krhki jer ne unosite sve potrebne namirnice. Ako nedostaju pojedini minerali, vitamini i esencijalne masne kiseline dolazi do slabljenja noktiju. Za zdravlje noktiju posebno je bitan cink i kalcij. Pokušajte pripaziti na svoju prehranu ili počnite koristiti dodatke prehrane. 

Bolesti

Pucanje noktiju mogu uzrokovati i razne bolesti. Najčešće su u pitanju gljivične infekcije, ekcem i psorijaza, no uzročnik može biti i štitnjača. Ako ste eliminirali sve ostale uzročnike, možda biste se trebali posavjetovati s vašim liječnikom, piše Novi list

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(101574, "");
Pregledaj komentare