Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Food KBC Split: Pacijenti i osoblje splitske bolnice jeli najpoznatije sinjske uštipke

Food KBC Split: Pacijenti i osoblje splitske bolnice jeli najpoznatije sinjske uštipke

Pripremila ih je Marija Vučković, poznatija kao Mara Uštipak

U sklopu projekta 'Food KBC Split' u bolničkoj kuhinji gostovala je Marija Vučković, široj javnosti poznata kao Mara UštipakZa osoblje splitske bolnice i pacijente kojima nije propisana dijeta po osnovi brašna ispekla je oko 1500 najpoznatijih sinjskih uštipaka.

Zadovoljni su bili svi koji su ih kušali, kao i sama gospođa Vučković, koja je u bolnici provela čitavi dan. 

'Sretna sam što sam dio ovog lijepog i hvalevrijednog projekta. Drago mi je čuti pozitive reakcije, i s Firula i s Križina. Nadam se da sam uljepšala dan vrijednim djelatnicima KBC-a Split kao i pacijentima kojima želim brz i uspješan oporavak', kazala je.

U Kliničkom bolničkom centru Split u tijeku je novi volonterski projekt ‘Food KBC Split’ iza kojeg stoji poznata dijetetičarka Olja Martinić te vrhunski hrvatski chef Hrvoje Zirojević. Njima su se priključili i druga poznata imena splitske gastro scene Ivan Pažanin, Nikola Krcatović i Antonio Topčić. Svake srijede u korizmi, u suradnji s kuharima i nutricionistima koji svakodnevno rade u kuhinji splitske bolnice, spremaju ručak za pacijente i osoblje.

Vaša reakcija na temu