Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: SDŽ Imotski dobio CT uređaj, godišnje će se moći napraviti više od 4 tisuće snimanja

Imotski dobio CT uređaj, godišnje će se moći napraviti više od 4 tisuće snimanja

Treći koji je nabavljen u posljednje dvije godine

U imotskoj ispostavi Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije jučer je pušten u rad novi CT uređaj. Radi se o modernom uređaju vrijednom gotovo pola milijuna eura, a uz postojeći zdravstveni kadar u ovom je gradu moguće napraviti više od 4000 snimanja. Župan Blaženko Boban ističe kako je ovo nastavak ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu. 

'Naša intencija je približiti uslugu pacijentima, zbog putnih troškova, ali i dugih čekanja na CT u splitskoj bolnici. Sada svaki građanin s imotskoga područja, ali i područja susjedne Hercegovine ne mora putovati u Split koji je udaljen više od 100 kilometara. Ovo je treći CT kojega smo nabavili u posljednje dvije godine. Jedan je instaliran u središnjem domu zdravlja u Splitu, drugi je na Hvaru, a treći ovamo. Nadam se da će se do konca godine ovakav uređaj instalirati i u Makarskoj', najavljuje župan.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa ističe kako je za prvi radni dan već naručeno 10 pacijenata. Podsjeća kako se u suvremenoj radiologiji najčešće koriste ultrazvuk, CT i magnet. 

'Imotski sada ima ultrazvuk i CT. Građevinski radovi su ovdje trajali malo više od planiranog, a danas poslijepodne je naručeno prvih 10 pacijenata. Od idućega tjedna krećemo sa snimanjima dva puta tjedno - utorkom i srijedom. Doktorica i inženjerka upisuju pacijente po javljanju i po zahtjevima iz bolnice. Ovdje će se naručivanje obavljati kroz ambulante obiteljske medicine, a naručivat će se i pacijenti koji u bolnici imaju zakazane termine pa će se ovamo prebacivati kako bi došli ranije na red', kaže dr. Rađa.

Uz Bobana i Rađu radnom posjetu nazočili su i zamjenik župana Ante Šošić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i socijalnu skrb Diana Luetić te imotski gradonačelnik Ivan Budalić.


Vaša reakcija na temu