Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash NE BACAJTE KORE ŠIPKA Evo kako ih iskoristiti

NE BACAJTE KORE ŠIPKA Evo kako ih iskoristiti

Predlažemo dva načina

Kora šipka, vrlo je bogata antioksidansima i polifenolima i kao i svo voće ima antibakterijska i antitumorska svojstva.

Nije jestiva, ali to ne znači da se ne može koristiti na druge načine. Baciti ju pravi je gubitak.

No, kako ju iskoristiti?

Predlažemo dva načina:

- tretman za piling tijela

- čaj

Za oba ćete morati postupiti na isti način, tj. sušiti kore nara. Odaberite netretirano voće i pažljivo ga operite pod tekućom vodom. Očistite ih od ljuski, a zrna ostavite sa strane.

Kore nara stavite u lim za pečenje pa u pećnicu na 60° dok se ne osuše. Također možete koristiti sušilicu ako je imate.

Nakon što su dehidrirane, možete ih pretvoriti u prah uz pomoć blendera.

Sada sve što trebate učiniti je kreirati svoj omiljeni piling dodavanjem praha nara u njega.

Ako pak želite piti čaj od šipka, grubo izmiksajte osušene kore nara, stavite ih u filter i pripremite infuziju, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu