Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Objavila šokantne fotografije: Nakon operacije u Turskoj moje tijelo je osakaćeno, uništeno je

Objavila šokantne fotografije: Nakon operacije u Turskoj moje tijelo je osakaćeno, uništeno je

Pokušala je uštedjeti

Moj je život uništen, kaže Sara Platt (33), majka četvero djece iz Južnog Walesa koja se, nakon što je značajno smršavjela,  odlučila  riješiti viška kože na trbuhu i podići i povećati grudi. Takav zahvat u Velikoj Britaniji stajao bi ju oko 33.000 funti, odnosno oko 38.000 eura, a kako nije imala taj novac, odlučila se otputovati na zahvat u Tursku. Tamo se ono što je tražila oglašava po cijeni od 15.000 funti, ili 17.500 eura. No, prošla je kroz pakao koji je još jednom potvrdio da takvi jeftini zahvati na kraju koštati i nekoliko puta više.

- Pronašla sam mjesto gdje bi to koštalo 15.000 funti u Turskoj. Nije to bila najjeftinija ponuda, ali klinika i kirurg imali su dosta recenzija s pet zvjezdica. Kasnije sam shvatila da su gotovo sigurno bile lažne – priča Sara, prenose 24 sata.

Tako su u veljači ona i njezini roditelji odletjeli u Antaliju, gdje je isprva sve izgledalo dobro. Tek kad je došla na pretrage prije operacije, primijetila je da se bolnica reklamira kao bolnica za liječenje neplodnosti i porode, što joj se činilo pomalo čudnim. Onda se susrela sa kirurgom, koji joj je zakazao zahvat za idući dan, u 8 ujutro. 

- Papirologija koju sam ispunila prije operacije bila je na turskom, rekli su mi da nema vremena za prijevode jer ću izgubiti mjesto. Uhvatila me panika. I tata se zabrinuo, no činilo mi se da sam došla predaleko da bih odustala – priča.

Završila je na operaciji koja je trajala čak 13 sati i probudila se u kompresijskom odijelu, s užasnim bolovima.

- Nisam mogla disati; uzeli su toliko kože da nisam mogla udahnut – kaže. Na svoj užas, otkrila je da joj je kirurg ne samo operirao trbuh i grudi, već joj je uklonio i kožu s ruku i bokova.

Kad je skupila hrabrosti da otkopča kompresijsko odijelo, bila je užasnuta. Otpuštena je u prljavu hotelsku sobu gdje je trpjela neopisive bolove, tjednima čekajući na otpusno pismo bez ikakve medicinske skrbi, jer se bez njega nije htjela vratiti kući. 

- Moje tijelo je osakaćeno, imam dvije rupe u trbuhu, nemam grudi, na leđima imam grbu i sve me boli. Ono što mi se dogodilo u Turskoj doslovno mi je uništilo život – kaže Sara.

Naime, po povratku u Veliku Britaniju, liječnik opće prakse utvrdio je da je njezine rane od operacije zahvatila sepsa, a zbog nestručno izvedenih zahvata prošla je još nekoliko operacija da se stanje sanira. 

Sličnu priču ispričalo je još nekoliko žena, što pokazuje da ovo nije rijedak primjer pacijentice kojoj je odlazak u Tursku radi estetskih tretmana uništio život. 

Prema Britanskom udruženju estetskih plastičnih kirurga (BAAPS), broj onih kojima je potrebno bolničko liječenje u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon estetskih operacija u inozemstvu porastao je za 94 posto u tri godine: S 57 osoba u 2020. na 111 u 2022., odnosno na 124 slučaja do sada ove godine. Liječnici stoga nastoje upozoriti pacijente da nisu rijetki slučajevi onih koji se iz Turske vraćaju s velikim problemima. Osim toga, od britanskog Zavoda za javno zdravstvo zatražili su bolju zaštitu pacijenata i agresivniji stav prema oglašavanju inozemnih klinika. 

Vaša reakcija na temu