Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OPREZ! Prevaranti zloupotrebljavaju Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva

OPREZ! Prevaranti zloupotrebljavaju Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Nepoznata organizacije šalje pozive za prezentaciju i testiranje

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije upozoravaju građane, u svezi provedbe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva, da svi drugi načini komunikacije, osim putem županijskih Zavoda za javno zdravstvo, liječnika obiteljske medicine i patronažnih sestara, nisu povezni s Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

- Građani su nas obavijestili da dobivaju telefonske pozive i poštu, u ime nepoznatog organizatora, kojima ih se poziva na prezentaciju vezanu za očuvanje zdravlja, na kojoj će dobiti dva testa (vjerojatno za uzorkovanje stolice na okultnu krv). Pritom se koristi naziv 'Program za prevenciju raka debelog crijeva', što je vrlo slično nazivu Nacionalnog programa za otkrivanje raka debelog crijeva, koji se provodi niz godina u cijeloj Hrvatskoj.

Izričito napominjemo da Hrvatski zavod za javno zdravstvo ne stoji iza ovih poziva! - poručuju iz splitsko-dalmatinskog NZJZ-a.

Građane se upućuje na službenu stranicu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva za sve potrebne im informacije. Možete je pronaći ovdje.

Vaša reakcija na temu