Lice je ogledalo zdravlja, osobito kod određenih i ponavljajućih problema. Njihov je najčešći uzrok nezdrava prehrana, kao i loša tolerancija organizma te reakcija ne neke namirnice. Liječnica i naturopat Nigma Taib otkriva posljedice u obliku četiri tipa lica - onog osjetljivog na vino, odnosno alkohol, šećer, gluten i mliječne proizvode.
Vinsko lice
Tipični simptomi su naglašene bore između obrva, crvenilo oko očiju, spušteni kapci, proširene pore, dehidrirana koža s perutavim dijelovima duž obraza, crvenkasti obrazi i nos kao i duboko usječene linije ispod nosa prema usnama. Uzročnik je pretjerano konzumiranje alkohola. On dehidrira kožu što pogoršava izgled bora, a šećer u alkoholu uništava kolagen u koži.
Glutensko lice
Tipični simptomi su natečeni i crveni obrazi, akne koje se pojavljuju uz rub vilice kao i pigmentacijske mrlje oko brade. Pretpostavlja se da je oko 15 posto ljudi osjetljivo na gluten, a najčešća je posljedica 'natečeno lice' koje nastaje kao posljedica upale, koju tijelo proizvodi u reakciji na gluten koji ne može probaviti. Često stanje je rosacea - pojačano crvenilo te koža kao prozirna s izraženim kapilarama.
Mliječno lice
Tipični simptomi su natečeni kapci kao i područje ispod očiju s izraženim tamnim podočnjacima. Često se javljaju i sitni bijeli prištići po licu, osobito na području brade, piše Elle, prenosi 24 sata. To sve mogu biti znakovi da organizam ne tolerira laktozu zbog gubitka određenih enzima. Neki od uzroka mogu biti i hormoni koji se danas često nalaze u mlijeku i mliječnim proizvodima poput jogurta, sira, vrhnja...
Šećerno lice
Kod lica pojedinca osjetljivog na šećer, najčešći simptomi su bore i linije na čelu, natečenost područja ispod očiju kao i osjećaj suhe, stanjene kože. Također, česti su bolni, potkožni prištevi koji se mogu javiti na bilo kojem području lica. Šećer je okidač procesa u kojem se molekule glukoze vezuju za kolagen, zbog kojeg on postaje krut, a koža gubi elastičnost.