Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SRCE ZA VAS: Prvi Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem KBC-a Split

SRCE ZA VAS: Prvi Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem KBC-a Split

Moći će se doznati više o njihovom radu i rehabilitaciji oboljelih

Prvi Dan otvorenih vrata Dnevne bolnice za limfedem Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom Kliničkog bolničkog centra Split održat će se 14. veljače 2024. u 10 sati.

Iz KBC-a Split poručuju kako će svi zainteresirani moći saznati više o radu dnevne bolnice i rehabilitaciji oboljelih od limfedema ili lipedema. 

'S obzirom da se taj dan obilježava i Valentinovo, svim pacijentima će se dijeliti jastuci u obliku srca koji će uskoro biti dio rehabilitacijskog paketa kojeg će od ožujka 2024. dobiti svaka žena koja u KBC-u Split bude podvrgnuta liječenju karcinoma dojke', dodaju iz KBC-a.

Dnevna bolnica za limfedem pri Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s reumatologijom KBC-a Split djeluje od listopada 2022. godine. Namijenjena je svim oboljelim od limfedema ili lipedema. Najčešće su to osobe koje su liječene od karcinoma dojke. U timu Dnevne bolnice djeluju liječnik, medicinska sestra i fizioterapeut/limfoterapeut koji rade procjenu stanja pacijenta, analiza sastava tijela, edukaciju te zajednički plan terapije.

Putem Dnevne bolnice, ukoliko je potrebno, u suradnji s ostalim specijalnostima provodi se dijagnostika u vidu: limfoscintigrafije, UZV dijagnostike limfedema ili muskuloskeleta, elektromiografije.

Također, pacijenti imaju mogućnost biti opskrbljeni doniranom elastično-kompresivnom odjećom.

Vaša reakcija na temu