Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Suvremenom tehnologijom do lijepe, glatke i zdrave kože
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Suvremenom tehnologijom do lijepe, glatke i zdrave kože

Laser je postao nezamjenjivo rješenje problematičnih stanja na koži i njime se u mogu gotovo u potpunosti ukloniti dlačice na tijelu, pomladiti koža te ukloniti akne ili gljivice na noktima

Zdrava koža je odraz zdravlja cijelog organizma te preduvjet je ljepote, ali mnogim ženama i muškarcima je teško dostižna. Ubrzani tempo života, nezdrava prehrana, vanjski čimbenici, sve to utječe na najveći ljudski organ - kožu, koji je najizloženiji i najosjetljiviji na štetne utjecaje iz okoline, kao i na poremećaje koji dolaze iz samog organizma.

Stoga su vrhunski njemački stručnjaci tvrtke Asclepion Laser Technologies udružili svoja znanja i iskustva te osmislili neablativni diodni medicinski laser velike snage MeDioStar NeXT - uređaj koji u sebi krije tajnu lijepe i zdrave kože.

- Laser je postao nezamjenjivo rješenje problematičnih stanja na koži i njime se u mogu gotovo u potpunosti ukloniti dlačice na tijelu, pomladiti koža te ukloniti akne ili gljivice na noktima. MeDioStar NeXT laseri su uređaji jedinstvenih specifikacija i izvanrednih performansi, te su opremljeni sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije negoli se emitira laserski impuls, osiguravajući na taj način veću ugodu i sigurnost pacijenta za vrijeme tretmana - objašnjava dr. Danijela Rašić iz centra Aqua Med.

Laserska epilacija

Hipertrihoza i hirzutizam (tipovi pojačane dlakavosti) često su velik estetski problem, a do pojave laserske epilacije rabile su se brojne metode privremenog i kratkotrajnog smanjenja dlakavosti (brijanje, depilacija voskom i šećernom pastom, kreme za depilaciju...). Jedina metoda kojom se postizao učinak duljeg trajanja bila je elektroliza, koja je povezana sa značajnim rizikom od ožiljaka i promjena pigmentacije.

Otkako je FDA (Food and Drug Administration) 1996. godine odobrila primjenu lasera u ovoj indikaciji, razvili su se brojni laserski sustavi kojima se, primjenom valne duljine od 600 do 1200 nm, postiže dugotrajna redukcija dlaka. U ovoj indikaciji rabe se: rubinski laser (694 nm), alexandrit laser (755 nm), diodni laser (810 nm) i Nd:YAG laser (1064 nm).

- Mehanizam djelovanja lasera temelji se na selektivnoj fototermolizi koja se zasnivaju na spoznaji da kromofore kože (hemoglobin, oksihemoglobin i melanin) apsorbiraju specifičnu valnu duljinu svjetla, pa se primjenom valne duljine laserske zrake koja odgovara maksimumu apsorpcije kromofore koju sadržava određena lezija postiže selektivna destrukcija ciljnog tkiva bez značajnoga toplinskog oštećenja okolnog tkiva. Osim odabira valne duljine svjetla, drugi važan čimbenik je vrijeme trajanja pulsa, odnosno izlaganja tkiva laserskom svjetlu te gustoća energije (koja mora biti dovoljna da se postigne destrukcija ciljnog tkiva u zadanom vremenu. Dakle, ispravnim odnosom gustoće energije, širine snopa i trajanja pulsa se postiže najveća prednost lasera u odnosu na druge terapijske metode, a to je selektivno i precizno uklanjanje promjena na koži - navodi dr. Rašić, a više o toj temi se može saznati na web stranici Aqua Meda.

Za osiguranje najboljih rezultata laserskih tretmana uklanjanja neželjenih dlačica, najbolje se obratiti provjerenim stručnjacima, a iskustva klijenata Aqua Meda su objavljena na njihovoj stranici.

Vaša reakcija na temu