Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Ježeva kućica' s naratorom Radom Šerbedžijom večeras na Bačvicama

'Ježeva kućica' s naratorom Radom Šerbedžijom večeras na Bačvicama

FMFS nastavlja s bogatim programom...

Festival mediteranskog filma Split svoj prvi vikend završava pravim filmskim poslasticama, premijerom ekranizacije 'Ježeve kuće', posjetom tradicionalnom hammamu u Alžiru, te bakicama koje prvi put u životu žele ići na more.  

Program kreće od 19 sati u kinoteci Zlatna vrata kratkom 'Partenzom' Renate Poljak koja se prikazuje u konkurenciji Ješki. Slijedi vedar dokumentarac 'Funne: Djevojke koje sanjaju more', priča o grupi 80-godišnjih bakica iz Italije koje pokreću internetsku kampanju kako bi prvi put otišle na ljetovanje, i to u Hrvatsku.  

Na Bačvicama je na rasporedu dugoočekivana splitska premijera animirane ekranizacije priče 'Ježeva kućica' za koju je redateljica Eva Cvijanović dobila priznanje u Berlinu. Narator priče o Ježurki Ježiću koju je napisao Branko Čopić, slavni je glumac Rade Šerbedžija.    

Glavni film večeri je  'U mojim godinama još skrivam da pušim' Ryahanne Obermeyer, koji je između ostalog dobio i nagradu publike na filmskom festivalu u Solunu. Ovaj francusko-alžirski film vodi nas u skriveni svijet tradicionalnih muslimanskih hammama, kojima pristup imaju samo žene.  

'Limbo' Konstantine Kotzamani  prikazan je u kratkometražnoj konkurenciji u Cannesu, a večeras projekciju ima u sklopu besplatnog kina na terasi kina ''Tesla'', gdje su na rasporedu i mađarski 'Limp like that', bosanskohercegovački 'Još jedan dan' i talijanski 'Valparaiso'.

Vaša reakcija na temu